Demokrate: Popovićeva greška u koracima, Bar sve pamti

Reagovanjem na tekst DPS: Barskim demokratama bitniji Jokić od Maljevika, danas se oglasio Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar:

Sjednica SO Bar i drugi put zaredom glavna tema – odsustvo Demokrata. Reklo bi se ništa novo od isturenog i ničim izazvanog mlađanog Popovića, kako primjećujemo i ovog puta samo pukog “stavljača” potpisa na tuđe saopštenje. Međutim, nije Popović samo pozirajući za Skupštinskom govornicom promijenio imidž, već se za promjenu usudio baviti, ali očigledno i sladiti, smjenama predsjednika Opština u drugim gradovima.

Mlađani Popović i ovog puta pravi grešku u koracima, pa započinje priču o predsjednicima Opština, a sada ćemo mu pojasniti zašto i zbog čega to nikako ne bi trebalo da radi. Bar dobro pamti čuvenog Žarka Pavićevića koji je gradio grad na konto svog žiro računa, nemuštog doktora Srzentića kojem je pasarela bila najveći investicioni poduhvat, ali i aktuelnog predsjednika, ili kako ga u Baru sada zovu – čempresjeka, Raičevića. Pominje Popović i Maljevik, pa mu poručujemo da Bar pamti i Maljevik, preko 40 miliona suludo predatih Prvoj banci tokom 2007. godine koje građani Bara nikad više nijesu vidjeli, a zbog kojih smo sada, što bi rekao njegov relativno mladi kolega, “donji” u odnosu sa investitorom.

Zaboravio je, izgleda Popović, ali pamti Bar 17. januar i sječu čempresa koju je mlađani Popović, ovako kako inače i jedino zna i može, uzdržano ispratio pogledom. Ako misliš, Popoviću, da se interesi građana štite samo za skupštinskom govornicom, onda si se grdno prevario, a dokaz tome ti je promijenjena lokacija vrtića, uprkos tvom čvrstom suzdržanju u Skupštinskoj sali.

Pamti Bar i Popovića, ali i njegovog kolegu Boža Jankovića koji je svojoj predsjednici sa ćoškova “javljao”  ko je sve došao na građanski protest, a u međuvremenu sugrađane na društvenim mrežama nazivao pogrdnim imenima. Pamti Bar i njegovu predsjednicu, ali pamti je i Agencija za zaštitu podataka o ličnosti koja joj je uručila Rješenje zbog brutalnog kršenja zakona. Pamti Bar sve navedene kao i preostalih 10  uzdržanih odbornika DPS-a koji su dozvolili i svojim odlukama doprinijeli da građane brutalno razvlače, hapse i maltretiraju na ulazu uništenog parka.

Gdje si tada ti bio, Popoviću? Jesi li i tada, kao i sada, bio u skupštini, čekajući naređenje da pročitaš neki “alibi tekst” na temu Maljevika, “Primorke”, “ZIB-a”, “Luke Bar”, Budžeta Opštine,  svega onog što je tvoja partija uništila i rasprodala, a koji su ti sastavljali i poturili da pročitaš tvoji nadređeni?

Zato, Popoviću, mislio sam da ti poručim da prvo središ “sopstveno dvorište”, pa da onda gledaš u tuđe, ali sam se sjetio da si ga već zajedno sa kolegama “sredio” tog 17. januara 2019. godine.

Ipak, poručujem ti da sljedeći put kada spomeneš Jokića i Kotor, sam se sjeti šta je i koga je tvoja partija iznjedrila u našem Baru, da te ne bi mi morali ponovo podsjećati. Vjerujemo da ćeš onda dobro promisliti da li ćeš opet stavljati potpis na saopštenje u kojem nijesi ni slova dodao.

Share.

Comments are closed.