Divna Ratković: Neizvjestan nastavak teniske sezone

Gošća Radio Bara u prijepodnevnom programu bila je Divna Ratković, najbolja sportistkinja Bara za 2019. godinu. Sa njom je razgovarao Ilija Kovačević.

Od kada su uvedene mjere nadležnih organa vrijeme provodi kod kuće sa svojom porodicom. Prati nastavu onlajn, radi domaće zadatke i obavlja kondicione vježbe  koje joj svakodnevno šalje njen trener Aleksandar Jelenić. Da prekrati vrijeme, dopisuje se sa svojim drugaricama, teniserkama koje žive širom Evrope.

Ova situacija joj, kao sportistkinji koja je navikla da svakog dana aktivno trenira i skoro svake nedjelje putuje na turnire, jako teško pada.

Od početka godine odigrala je četiri jaka ITF turnira. Planovi su bili veliki za ovu godinu…

“Da se ovo nije izdešavalo, u ovom periodu bih odigrala još pet ili šest međunarodnih turnira. Čekalo me i Evropsko prvenstvo u Rusiji u julu, ali za sada je neizvjesno da li će se i kada teniska sezona nastaviti. Trenutno je odložena do 13. jula”, informiše Divna.

Ova izuzetno nadarena, polivalentna, šesnaestogodišnja djevojčica, od malih nogu bavi se atletikom (počela je godinu kasnije od tenisa). Zabilježila je veliki broj rekorda u zatvorenim i otvorenim prvenstvima Crne Gore. Ima rekorde na 200 i 300 metara i skoku u dalj, mnogo osvojenih kroseva, na 600, 800 i 1.000 metara, kao i dvije ulične trke. Uspješna je i u šahu koji je počela da igra sa svojim djedom Čedom, kao i sa bratom Aleksandrom. Prošle godine osvojila je šahovsko prvenstvo u Osnovnoj školi “Jugoslavija”, što je bio veliki uspjeh jer godišnje, veli, odigra možda svega pet partija.

Odlična je učenica prvog razreda Barske gimnazije. Uspijeva da uskladi obaveze u školi i u tenisu. Za to je najzaslužnija dobra organizacija, prije svega u porodici.

Vršnjacima i svim građanima Bara i Crne Gore poručila je:

“Budite strpljivi i slušajte preporuke nadležnih organa, kako bismo, što prije, iz ove situacije svi zajedno izašli kao pobjednici. A najvažnije je da shvatimo da je zdravlje na prvom mjestu”.

Share.

Comments are closed.