Emil Kukalj: Sezona će zavisiti od zdravstvene situacije

Turistička organizacija Bar je juče, nakon nekoliko sedmica pauze, koja je uslijedila kao posljedica koronavirusa, ponovo počela sa radom.

“Radimo po skraćenom radnom vremenu od osam do 12 časova, dok biro za prijavu boravka radi i subotom, takođe u tom intervalu”, objasnio je u razgovoru za Radio Bar i Bar Info direktor TO Bar, Emil Kukalj.

Turistički promet je ovog proljeća zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa na rekordno niskom nivou. Brojni aranžmani koji su bili sklopljeni do juna su otkazani. Ipak, još uvijek postoji nada da će glavna sezona ispuniti makar dio plana s početka godine.

“I dalje postoji velika neizvijesnost, s obzirom će sve zavisiti od zdravstvene epidemiološke situacije na terenu. Kada govorimo o aranžmanima za jul i avgust, hrabri što oni još uvijek nijesu u značajnoj mjeri otkazani”, kaže Kukalj. Direktor lokalne TO izražava nadu da će stanje biti povoljnije nego sada, a kako navodi “činjenice u ovom trenutku idu u prilog tome”.

“Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja koje se ovako uspješno bore sa pandemijom. Vjerujem da ćemo uspjeti da ostvarimo barem jednim dijelom, značajan turistički promet”, procjenjuje Kukalj

Sve mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, TO Bar sprovodi i potpunosti.

“Iako bi voljeli da se mjere od 18. maja dodatno liberalizuju, najvažnije je zdravlje, pa ćemo se i ubuduće ponašati uz poštovanje preporuka”, poručio je Kukalj.

I u vanrednim okolnostima i imajući u vidu da je nekoliko velikih sajmova turizma zbog pandemije korona virusa otkazano, u TO Bar ipak promovišu ponudu barske rivijere i to uglavnom posredstvom digitalnih kanala promocije. Izuezetno atraktivni promotivni video-spot, objavljen prije nekoliko sedmica, odlično je prihvaćen kako na društvenim mrežama, tako i na portalima, pa bilježi veliki broj pregleda kako u Crnoj Gori, tako i okruženju. U toku je objedinjavanje ponude i pripremanje kampanje za predstojeću sezonu koja će biti realizovana sa predstavnicima lokalne privrede i institucijama na nacionalnom nivou.

“Planiramo da plasiramo ponudu za jul i avgust i, jednim dijelom, za septembar. Nakon ublažavanja mjera pokušaćemo da, prije svega ‘pojačamo’ promociju sa ciljem popunjavanja što većeg broja kapaciteta i povećanja turističkog prometa u periodu glavne turističke sezone”, zaključuje direktor Turističke organizacije Bar.

Share.

Comments are closed.