Finalizacija radova na stadionu teče planiranom dinamikom.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas je sa menadžmentom “Sportsko-rekreativnog centra” posjetio glavni gradski stadion, gdje su u toku intenzivni radovi na finalizaciji rekonstrukcije glavnog fudbalskog terena, atletske staze i tribine.

U pitanju je najveća investicija u sportsku infrastrukturu u Baru u posljednjih 10 godina, od preko pola miliona eura.

Predsjednik Raičević je istakao da Opština Bar ostaje posvećena stvaranju neophodnih uslova za razvoj sporta i rekreacije u Baru, te da je u pitanju jedna od ključnih oblasti života za kvalitetan razvoj djece, zdravlje svih građana, ali i profesionalni razvoj sportista.

Nakon završetka rekonstrukcije atletske staze, pristupilo se postavljanju preko 2000 sjedišta na tribinama, po prvi put od postojanja gradskog stadiona. U završnoj fazi su radovi na ugradnji novog busena na glavnom gradskom stadionu, što prati i moderan sistem drenaže i automatskog navodnjavanja. Kada budu okončani, građani i posjetioci Bara imaće mogućnost da koriste ove sadržaje, u skladu sa novim pravilima i bezbjedonosnim standardima i praksama modernih sportskih kompleksa.

Finansiranje radova obezbijeđeno je zajedničkim sredstvima Opštine Bar, Fudbalskog saveza Crne Gore i Crnogorskog olimpijskog  komiteta.

Share.

Comments are closed.