Fudbaleri Mornara danas počeli sa treninzima

Nakon duže pauze sportski timovi širom Crne Gore počinju su treninzima. Ovog popodneva na pomoćnom terenu SRC “Topolica” sa individualnim treninzima krenuli su i fudbaleri Mornara koji su sa radom prekinuli još 14. marta. Po riječima predsjednika UO FK Mornar Nikole Simovića treninzi će se kako to nalaže prva faza, obavljati po grupama.

“Poslije skoro dvomjesečne pauze danas smo nastavili sa radom. Kao što je naloženo od NKT-a, IJZ-a i Ministarstva sporta i mladih, u ovoj prvoj fazi treninzi će odvijati po grupama. Prvi tim trenutno ima 18 igrača na raspolaganju jer je i nekoliko kadeta priključeno seniorskoj postavi, dok igrači van Bara koji igraju za naš klub do daljnjeg ne mogu biti sa nama. Naši prvotimci će trenirati u dvije grupe od osam do deset takmičara uz obavezno poštovanje distance od dva metra bez fizičkog kontakta. Jedna grupa će trenirati na pomoćnom terenu, dok će druga grupa trenažni proces obavljati na polularnoj ‘trojci’ koja je već danas pripremljena za naše treninge. Kako sada stvari stoje, šampionat u Drugoj ligi koji je prekinut na startu proljećnog dijela sezone, 11. marta, kada je odigrano treće proljećno, odnosno 22. kolo nastavka šampionata, biće veoma naporan. Očekuje nas izuzetno zahtjevni nastavak sezone (14. kola) prije svega zbog velikih vrućina u junu i julu, jer nijedan drugoligaški stadion nema reflektorsko osvjetljenje za igranje u noćnom terminu. To će biti i najveći problem u ovom trenutku, ali kako bude nama tako će biti i ostalima”, kazao je čelnik FK Mornar Nikola Simović.

Kada je riječ o mlađim selekcijama, kadetima i omladincima, oni će biti u nešto povoljnijem položaju jer će svoje utakmice moći da igraju u noćnom terminu na pomoćnom terenu SRC “Topolica” koji ima reflektorsko osvjetljenje.

Simović je pohalio plan Fudbalskog saveza o finansijskoj pomoći sa ciljem normalizacije funkcionisanja klubova koji se takmiče na nacionalnom nivou uslijed novonastale situacije izazvane pandemijom COVID-19.

“Zbog loše finansijske situacije u većini klubova pomoć Saveza će biti od neprocjenjive važnosti u ovom trenutku”, kazao je prvi čovjek Mornara.

Poštujući Odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, Naredbu Ministarstva sporta i mladih svim sportskim savezima, kao i dopis Fudbalskog saveza Crne Gore o obaveznoj obustavi trenažnih procesa u svim uzrasnim kategorijama, Fudbalski klub Mornar, je u cilju preduzimanje privremenih mjera za spriječavanje importacije i širenja COVID-19, obustavio trenažni proces za školu fudbala, sve mlađe kategorije i seniora nakon utakmice protiv Lovćena u gostima 1:1, koja je odigrana 11 marta.

Prema predloženom kalendaru FSCG, nastavak sezone predviđen je za 1. jun, dok bi završetak regularnog dijela sezone (36. kola) u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi bio 19. jul. Fudbaleri Mormara će nastavak sezone otvoriti utakmicom na svom stadionu protiv Drezge iz Pipera.

Share.

Comments are closed.