Grupa građana Sutomora: Saznali smo od komšija da zagovaramo Opštinu Sutomore

Grupa građana Sutomora proslijedila je “Dnevnim novinama” pismo u kojem navode da su od komšija saznali da se nalaze na “nekakvom spisku” mještana Mjesne zajednice Spič koji su inicirali da Sutomore postane samostalna opština, te da se, ukoliko su njihova imena zaista tamo, radi o falsifikatu.

U pismu koje je potpisalo više od 20 građana, navodi se da ovih dana provjeravaju o čemu se radi, te da će dodatno reagovati kada utvrde o čemu se radi.

“Proteklih dana smo dobronamjernim prigovorima komšija saznali da se nalazimo na nekakvom spisku građana koji su navodno svojim imenom, prezimenom, matičnim brojem i potpisom verifikovali podršku ideji izdvajanja teritorije MZ Spič iz administrativnih okvira Opštine Bar”, stoji u pismu..

Po njihovim riječima, sa incijativom i stavovima njenih aktera, odnosno zagovarača su upoznati iz medija, i od te inicijative žele javno da se ograde “ukoliko se naša imena stvarno nalaze među potpisnicima podrške odnosno zagovaračima iste”.

“Zbog sumnje da su falsifikovanjem potpisa, osim naših, možda zloupotrijebljeni i lični podaci naših rođaka i sugrađana osjećamo moralnu obavezu i potrebu da vam se obratimo na ovaj način”, navodi se u pismu čiji potpisnici nijesu željeli da se njihova imena objavljuju, ali će se, kako kažu, ukoliko se zaista utvrdi da su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni, javno, imenom i prezimenom, obratiti crnogorskoj javnosti.

Share.

Comments are closed.