Izviđači barskog Jadrana i Budve čistili okolinu Virpazara

U sklopu plana aktivnosti povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, članovi Izviđačkog odreda “Jadran“ iz Bara su organizovali ekološku akciju u Crmnici.

U saradnji sa auto kampom “Lad” i izviđačkim odredom “Budva”, akcija je tekla u tri pravca –  od sela Boljevići do mosta na Virpazaru, što uključivalo i čišćenje korita rukavaca Skadarskog jezera, kao i trasu Virpazar – Besac, od Boljevića stazom kroz šumu do Besca i vidikovca, te od Boljevića u pravcu Limjana.

Dio izviđača je proveo noć na kampovanju u kampu “Lad” u Boljevićima odakle su ujutro krenuli u eko-akciju.

U akciji je učestvovalo 70-oro volontera, izviđača iz Izviđačkog odreda “Jadran“ iz Bara i 20 volontera iz Izviđačkog odreda “Budva“, zajedno sa radnicima auto kampa “Lad”, NP Skadarsko jezero i Javnog preduzeća Komunalne djelatnosti Bar.

“Prikupljena je velika količina otpada i može se reći da je ekološka akcija uspešno održana uz veliki entuzijazam svih organizacija, koje poručuju građanima da budu savjesni i ne bacaju otpad tamo gdje mu nije mjesto. Cilj ove akcije bio i podizanje ekološke svijesti kod mladih na mnogo veći nivo. Radujemo se da smo ovom prilikom mogli da damo primjer mladima i naglasimo koliko je značajno brinuti se o prirodnom bogatstvu koje imamo u našoj Crnoj Gori. Poslije ekološke aktivnosti, učesnici su posjetili tvrđavu Besac i upoznali se sa njenom istorijom”, kazali su iz izviđačkog odreda “Jadran”, izražavajući zahvalnost Nacionalnom Parku “Skadarsko jezero”, Javnom preduzeću Komunalne djelatnosti Bar, Restoranu “Pelikan” i firmi “Kalalamper”.

Share.

Comments are closed.