Književno veče posvećeno Puškinu i Danu ruskog jezika

U okviru ХI Međunarodnog književnog festivala, posvećenog Aleksandaru Puškinu i Danu ruskog jezika, KIC “Moskva”, u saradnji sa Kulturnim centrum Bar i Međunarodnim udruženjem književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”, organizovao je književni susret domaćih i ruskih kniževnih umjetnika i stvaralaca.

U punoj sali Dvorca kralja Nikole, a uz smjenjivanje ruskih i domaćih književnika, uz dva hora i vokalne soliste, program je trajao više od dva sata.

Posebnu pažnju prisutnih izazvala je Natalija Novaković, pjesnikinja i slikarka iz Podgorice, koja je a capella pjevala stare ruske pjesme, a uzvratio je Boris Šćeglov, pjesnik i kantautor, izvođenjem vlastitih pjesama uz gitaru.

Rusi su predstavili dva dječja hora i stvaralaštvo desetak književnika, dok su u ime Udruženja “Nekazano” nastupili pjesnici iz Bara, Risna, Podgorice, Beograda i gosti iz Kanade.  desetak svojih pjesnika i svojih prijatelja. Za ovu priliku članovi “Nekazano” su u Bar doputovali iz Kanade, Beograda, Risna I Podgorice.

Program su vodili Jelena Medvedeva, direktor KIC “Moskva” u Podgorici i Labud Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara. Oni su se dogovorili da ovi susreti postani tradicionalni, svake godine u našem gradu. U planu je i objavljivanje zajedničke knjige poezije.

Share.

Comments are closed.