Mobilne ekipe vakcinisaće građane u domovima i firmama

U cilju približavanja imunizacije građanima, Tim za pravljenje infrastrukture i praćenje masovne imunizacije zajedno sa Ministarstvom zdravlja organizuje akciju mobilnih vakcinalnih ekipa, koje će vakcinisati zainteresovane građane u njihovim domovima, ili, za privredna društva u njihovim firmama.

Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator za vakcinaciju, dr Danilo Jokić, kazao je da će se ekipe za vakcinaciju odazvati zainteresovanim građanima ukoliko se prijavi dvije ili više osoba iz domaćinstva, dok će vakcinacija u privrednim društvima biti organizovana ukoliko se prijavi 4 ili više osoba iz preduzeća.

”S obzirom da temperature u Crnoj Gori prelaze 30 stepeni te da se zbog velikih vrućina predlaže ograničen izlazak u periodu od 12 do 18 časova, na ovaj način omogućavamo svim zainteresovanim građanima i privrednicimada se imunizuju u svojim domaćinstvima ili  privrednim društvima i da na taj način  zajednički doprinesemo povoljnoj epidemiološkoj situaciji”, istakao je Jokić.

On je pozvao građane da se prijave na dostupne kontakt telefone lokalnim domovima zdravlja, svakog dana od 8 do 20 sati jer broj 1717 neće biti u funkciji za ovaj vid zakazivanja imunizacije.

Jokić je naglasio da neće biti zastoja u komunikaciji i da će u datom terminu zainteresovani građani dobiti informaciju i termin za vakcinaciju.

”Mislimo da je ovo najkraći, najbrži i najjednostavniji vid komunikacije i najjednostavniji način da mobilne ekipe svih domova zdravlja na teritoriji Crne Gore dođu maltene na kućna vrata i obave proces imunizacije, posebno imajući u vidu visoke temperature , koje će sigurno trajati u narednom periodu’, kazao je Jokić.

Kontakt broj za Bar je 067 437 104.

Share.

Comments are closed.