Mornar ne odustaje od Prve lige

Fudbaleri Mornara već nedjelju dana vrijedno treniraju na pomoćnom terenu stadiona “Topolica“. Shodno odluci NKT, podijeljeni su u dvije grupe od po 12 igrača, uključujući i trenera. Od 18. maja vježbaće u punom kapacitetu, sa svim igračima na treningu.

Barani su dobro startovali u nastavku sezone, igrali su neriješeno (1:1) u gostima sa Ibrom i Lovćenom i u komšijskom derbiju savladali kod kuće Otrant-Olimpik iz Ulcinja 1:0. Prekid u prvenstvu zbog korona virusa došao je kada su bili u dobrom ritmu, ali se nadaju da će istim tempom nastaviti i kad se lopta ponovo zakotrlja u mečevima za bodove. A to će se desiti 1. juna kada će na “Topolici“ gostovati Drezga.

“Ambicije ostaju iste – napadamo treće mjesto koje vodi u baraž za Prvu ligu. U prva tri kola proljećne sezone smanjili smo zaostatak za dva boda od trećeplasiranog. Jezero nam je bježalo devet bodova, a Bokelj koji je sada na trećem mjestu ima sedam bodova više od nas. Učinićemo sve da bodovnu razliku što prije još smanjimo i nećemo se predavati dok god bude bilo šansi da uskočimo u baraž“, kaže šef stručnog štaba Mornara Obren Sarić.

Po njegovim riječima biće izuzetno teško u nastavku sezone za sve ekipe. Jer, do kraja sezone ostalo je 14 kola koja valja odraditi u pedesetak dana, počev od 1. juna. Znači, igrače se na svaka 3-4 dana, po vrućini, pa ekipa mora biti fizički maksimalno spremna za napor koji je očekuje.

“Nama je prioritet rezultat. Svi će morati da podnesu teret u narednih devet sedmica, zbog izuzetno zgusnutog rasporeda. Biće mnogo rotacija u timu i izmjena tokom utakmica, jer po novim pravilima trener može za 90 minuta da promijeni pet igrača. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da možemo do baraža“, zaključio je Sarić koji na raspolaganju ima 24 igrača, uključujuči dva golmana i nekoliko talentovanih omladinaca.

Share.

Comments are closed.