OO DPS Bar: Ispunjeno obećanje iz izbornog programa o prekategorizaciji puteva

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista uputio je saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

“Demokratska partija socijalista u Baru uspješno sprovodi svoj izborni program i ispunjava obećanja data građanima Bara, što je dokazala ostvarenjem jednog od najobimnijih zacrtanih ciljeva u oblasti putne infrastrukture, a to je prekategorizacija lokalnih u regionalne putne pravce Virpazar – Biskupada (preko Sutormana) i Biskupada – Kamenički most. Odlukom Vlade Crne Gore kojom je potvrđena prekategorizacija pomenutih putnih pravaca stiču se uslovi za značajna finansijska ulaganja i od strane Vlade i lokalne samouprave, koja imaju za cilj poboljšanje putne infrastrukture koje donosi značajno bolje uslove za život i rad stanovništva, kao i za putovanje i boravak gostiju u opštini Bar. Time ispunjavamo obećanja i pokazujemo odgovornost za datu riječ građanima Bara.

U kampanji za lokalne izbore maja 2018. godine kazali smo da su ulaganja u infrastrukturu od suštinskog značaja za pravilan, kvalitetan, dinamičan i ravnomjeran razvoj Opštine. Intenzivnim radom na stvaranju bolje putne infrastrukture, uspjeli smo za kratko vrijeme da stvorimo preduslove ne samo za značajna ulaganja u rekonstrukciju Starog puta za Bar i puta u Mrkojevićima prema Ulcinju, već smo radili i na rekonstrukciji lokalnih puteva i saobraćajnica u svim mjesnim zajednicama, gdje je iz budžeta Opštine Bar, u tekućoj godini uloženo oko 2 miliona eura. Intenzivni radovi u svim mjesnim zajednicama potvrda su da smo posvećeni ulaganjima u poboljšanje putne infrastrukture u svim gradskim, prigradskim i seoskim područjima.

Rekonstrukcijom putnog pravca Virpazar- Sutorman- Kamenički most dobićemo još jednu saobraćajnicu prema obali, što će predstavljati značajno rasterećenje Jadranske magistrale, a to je od izuzetnog značaja za špic ljetnje turističke sezone kada imamo veliki priliv gostiju koji koriste drumski saobračaj, i posebno, obilazak gužvi u Sutomoru. Sa druge strane, rekonstrukcija puta u Mrkojevićima daće snažan impuls razvoju poljoprivredne djelatnosti i uopšte valorizacije resursa ovog kraja, što doprinosi ravnomjernom razvoju svih krajeva opštine Bar.

Kao nosilac vlasti u Baru, posvećeni smo realizaciji ciljeva iz izbornog programa i cjelokupnom razvoju grada Bara u svim oblastima. Građani Bara su to prepoznali i ukazali nam povjerenje koje ćemo i u narednom periodu nastojati da maksimalno opravdamo”, kaže se u saopštenju Službe za informisanje OO DPS Bar.

Share.

Comments are closed.