Otvorena izložba Mehmeda Suljevića

U Galeriji “Velimir A. Leković’” večeras je otvorena samostalna izložba akademskog slikara Mehmeda Suljevića “Nova realnost”.

Mirko Bujišić, zamjenik direktora Kulturnog centra Bar, istakao je da je pred barskom likovnom publikom zanimljiva priča satkana od slika rađenih kombinovanom tehnikom, uz opasku da su kišna noć i činjenica da je u Dvorcu u toku književno veče razlozi što otvaranje izložbe ne prati veći broj ljubitelja umjetnosti.

Mehmed Suljević pozdravio je publiku riječima da svojim slikama nastoji da skrene pažnju na stradanja i progonstva, koja se ciklično ponavljaju, istakavši kako se nada da će publika u Baru uživati u njegovim slikama.

Mr Mladen Blažević izložbu je najavio poetskim prikazom načinjenim  od imena Suljevićevih slika. Za njega je kazao da je “graditelj, neimar, umjetnik, profesor likovne umjetnosti i kritičar vremena”.

“Bjelopoljsku Gimnaziju Miloje Dobrašinović obogaćuje umjetnošću. Samim tim njene ‘stanovnike’ štiti od posljedica zaustavljenog vremena”, istakao je on.

Izložbu su organizovali Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Galerija “Velimir A. Leković”.

Mehmed Meša Suljević rođen je 1957. godine u Bijelom Polju, diplomirao je na UNI Novi Pazar u klasi profesora Mehmeda Slezovića. Profesor je likovne umjetnosti u JU Gimnazija “ Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju. Dobitnik je više nagrada za likovna ostvarenja. Učestvovao je na brojnim likovnim kolonijama i simpozijumima u CG i inostranstvu. Izlagao je više puta samostalno i kolektivno.

Share.

Comments are closed.