Političke partije čestitale Kurban bajram

I političke partije su čestitale veliki islamski praznik, Kurban Bajram. Objavljujemo čestitke po redosljedu prispijeća.

***

Čestitka Liberalne partije povodom Kurban Bajrama:

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore, čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun.

Najveće bogatstvo Crne Gore jesu njeni ljudi, sa svim svojim različitostima i kulturama, a ovaj dan je prilika da jednu tradiciju i jedan važan blagdan zajednički dočekamo i radujemo se sa rođacima, prijateljima i komšijama. Neka vam praznični dani koji nas čekaju budu povod da svako razmisli o suštini onoga što znači čojstvo i što znači žrtvovanje za drugoga i za dobro. Dobročinstvo i blagost univerzalne su vrijednosti koje pozanje svaki jezik i svako ljudsko srce, i koje treba da budu prioritet stalnog usavršavanja svakoga od nas.

Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije

***

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar, dr Dragoslav Tomanović, uputio je glavnom imamu barskom Muidinu efendiji Milaimiju i svim vjernicima islamske pripadnosti čestitku:

“Uvaženi ef. Milaimi,

povodom predstojećeg praznika Kurban bajrama, Vama, Vašim saradnicima i svim vjernicima islamske pripadnosti, u ime Opštinskog odbora DPS-a Bar i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke.

Neka ovaj veliki praznik darivanja i solidarnosti sa drugima, bude podsticaj širenju uzajamnog uvažavanja, praštanja i prijateljstva, te duhovni podstrek za vjersku toleranciju i suživot. Bar je vjekovima grad svih njegovih gradjana, simbol harmoničnog multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada i medjuvjerske tolerancije. Čvrsto uvjeren da će tako biti i ubuduće, još jednom Vam želim da praznične dane proslavite u zdravlju, radosti i slozi, okruženi porodicom i prijateljima”.

***

Predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković uputila je reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitku povodom Kurban Bajrama. U njoj se kaže:

“Bajram je praznik koji domove dodatno obavija notama zajedništva, veselja i ljubavi, kreirajući na taj način simfoniju ljepote vjerovanja u bolje sjutra. Nada da će svaki novi Bajram porodici donijeti mir, blagostanje i radost najsnažnija je vjera u vrijednosti ovozemaljskog postojanja.

Naša nada, kao crnogorskih građana svih vjera i nacija koji vole svoju zemlju, ostaje univerzalna – urezana u viziju da Crna Gora kao država svih svojih građana bude dom koji će svima garantovati i da žive i da slave u atmosferi mira, tolerancije i jednakosti.

Želim vam da predstojeće dane provedete podsjećajući se na sve dobro što nas okružuje i u krugu najbližih toplotom ljubavi i zajedništva proslavite Kurban Bajram”.

***

Čestitka predsjednika “Biram Crnu Goru” Radomira Novakovića Cakana povodom Kurban Bajrama:

“Povodom velikog praznika Kurban Bajrama u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke sa željom da ove dane dočekate i provedete u zdravlju, radosti, ljubavi i blagostanju sa svojim najmilijima.

Neka ovaj praznik još više učvrsti slogu, razumijevanje, toleranciju i uvažavanje medju ljudima svih vjera i nacija, kao vrijednosti koje tradicionalno baštinimo na ovim prostorima i koje nam daju snagu da idemo u bolju budućnost, putem napretka i razvoja”.

Share.

Comments are closed.