Pregradio ušće Željeznice mrežom, priveden i novčano kažnjen

Kako su javili iz organizacije “Stop krivolovu”, juče oko podneva, u Baru je kažnjen strani državljanin koji je mrežom pregradio ušće rijeke Željeznice.

“Po prijavi da se na ušću rijeke Željeznice u more sprovodi krivolovna aktivnost, kontaktirali smo Inspektorku za ribarstvo, koja je odmah obavijestila Policiju, i u rekordnom vremenu čamac plovne jedinice policije Bar je bio na licu mjesta. Zatečeno je lice, strani državljanin, koji je osim ribolova štapom bez dozvole, dao sebi za pravo da pregradi ušće rijeke mrežom! Lice je privedeno, mreža oduzeta i uništena, a pomenuti će iz ove avanture izaći sa 250 eura manje, koliko će morati da odvoji za kaznu”, kazali su iz ove organizacije.

Oni su apelovali, da se u ribolov ne ide bez dozvole, a posebno da se ne rade ovakve “bahate akcije, kao što je nelegalno korišćenje mreža, posebno u zabranjenim reonima kao što su ušća rijeka u more”.

Pozvali su Barane da prijave svaki vid nelegalnih ribolovnih aktivnosti na moru na telefon 067/184-018, i izrazili zahvalnost Inspektorki za ribarstvo i pripadnicima Policije iz plovne jedinice Bar na brzom i adekvatnom reagovanju.

Share.

Comments are closed.