Stranačka saopštenja, 7. jun: DPS, Demokrate

Leković (Demokrate): Nije dovoljno prostor Dječijeg odmarališta očistiti jednom u četiri godine

„Pune četiri godine su bile potrebne da bi dvije uprave, barska i podgorička konačno angažovale svoje službe kako bi se prostor nekadašnjeg dječijeg odmarališta u Sutomoru očistio i uredio. Kažemo „konačno“ sa zebnjom da će ovo čišćenje biti kratkog daha, znajući kakav je odnos prema ovom prostoru bio u proteklom periodu od strane nesavjesnih pojedinaca, ali i same dvije lokalne uprave kojima ruglo u centru Sutomora nije ni najmanje smetalo.

Ali jeste smetalo nama, savjesnim pojedincima i svim stanovnicima Sutomora koji smo i koji su više puta u ove četiri godine isticali da je velika sramota što gotovo svaku ljetnju sezonu ovaj prostor dočekuje kao svojevrsna deponija čime se nanosi nepopravljiva šteta Sutomoru kao turističkoj destinaciji.

Podržavamo ovu akciju, ohrabrujemo je, međutim ukoliko se radi o jednokratnoj akciji, ne smatramo je uopšte dovoljnom. Naprotiv, smatramo da je potreban kontinuiran plan održavanja ovog prostora uz adekvatne mjere nadležnih službi prema svim onim nesavjesnim pojedincima koji narušavaju izgled ovog prostora. Jedino na taj način možemo spriječiti da se kroz desetak dana ponovo na istom ovom mjestu stvori novo ruglo i deponija. 

Kada već kao Opština nijesmo u stanju da omogućimo da na ovom prostoru dočekujemo i ugošćavamo mališane iz svih krajeva naše zemlje, onda da imamo plan kako da ovaj prostor održavamo čistim i urednim tokom cijele godine. Toliko opštinska uprava mora i može, bez obzira ko u njoj bio trenutno na vlasti!“, navodi se u saopštenju Momčila Lekovića, odbornika Demokrata u SO Bar.

***

AŽ DPS: Kontinuirana edukacija u fokusu Alijanse žena u Baru

Juče je u organizaciji AŽ DPS Bar održan NLP trening na temu “Vještine prezentovanja i javnog nastupa” u kom su učestvovale članice Alijanse žena ali i ostale zainteresovane djevojke i žene za unaprjeđenje na ličnom i profesionalnom planu.

Glavni ciljevi radionice su povećanje uticaja na društvene i političke procese kroz informisan javni nastup, strukturirano izlaganje kao i upravljanje kriznim situacijama kojima su žene u kontinuitetu izložene.

Uz korelaciju zanimljivih predavanja i vježbi, učesnice su aktivno učestvovale i efektno oblikovale svoje prezentacije koje će im kasnije služiti za politički aktivizam, a unaprijeđene vještine za profesionalni angažman van politike.

“Alijansa žena će nastaviti da ulaže u edukaciju i jačanje samopouzdanja svojih članica, kao i svih žena koje dijele vrijednosti naše organizacije”, poručile su iz AŽ DPS Bar.

***

DPS Bar: Realizacija Izbornog programa pokazatelj odgovorne politike DPS-a i odnosa prema građanima Bara

Opštinski odbor DPS Bar, održao je sjednice partijskih organa na kojima su sumirani rezultati rada partije i lokalne samouprave u proteklom četvorogodišnjem periodu.

Za Izvještaj o realizaciji Izbornog programa DPS Bar 2018-2022. godine, koji je prezentovao predsjednik Opštine, Dušan Raičević, a sa kojim smo pred građane Bara izašli uoči izbora 2018. godine, na osnovu čega su nam ukazali povjerenje, sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je u najvećoj mjeri realizovan.

Gotovo svi projekti u nadležnosti lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Raičevićem, završeni ili su u završnim fazama realizacije.

Rezultati postignuti u proteklom četvorogodišnjem periodu, ulivaju nam povjerenje i optimizam, i daju podstrek za budući rad.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar, Mladen Đuričić, istakao je da je uspješna realizacija Izbornog programa, jasan pokazatelj odgovorne politike DPS-a i odnosa prema građanima Bara, koji će nastaviti da prepoznaju kvalitet, i još jednom nam daju priliku da i u narednom četvorogodišnjem periodu budemo nosioci političke odgovornosti i nastavimo realizaciju razvojnih projekata, u korist svim građanima Bara.

Na sjednici je konstatovano da Bar turističku sezonu i goste dočekuje spremno zahvaljujući dobrom i organizovanom radu Opštine Bar i opštinskih službi.

Pored sumiranja rada lokalne samouprave i realizacije Izbornog programa, na sjednici Opštinskog odbora izabrani su Operativni i Izborni štab u cilju priprema za lokalne izbore koji nas očekuju na jesen.

Napominjemo, da je kancelarija Opšinskog odbora DPS-a Bar otvorena za sve građane i građanke Bara, koje ovom prilikom pozivamo da svojim predlozima i sugestijama daju doprinos daljem unaprijeđivanju politike partije i budućem razvoju našeg grada.

Sjednicama su pored rukovodstva partije na lokalnom nivou, prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Danijel Živković i Nela Savković-Vukčević.

Share.

Comments are closed.