Društvo

Duža kašnjenja vozova zbog remonta u Sozini

| 20:04:2017 | 08:36:37

Vrijeme vožnje vozova između stanica Sutomore i Virpazar biće produženo u predstojećem periodu, zbog remonta pruge u tunelu Sozina, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.
 
“Produženje vremena voznje vozova negativno utiče na dužinu putovanja i redovitost vozova, s obzirom da se iste garniture koriste za više obrta u toku dana. Prosječna kašnjenja lokalnih vozova za vrijeme proteklih praznika iznosila su oko 30 minuta po vozu“, navode iz Željezničkog prevoza.
 
Kako navode, pored poremećaja reda vožnje, prouzrokovanog remontom pruge, u više navrata došlo je do tehničkih problema kod elektromotornih garnitura i lokomotiva na dijelu pruge između stanica Zeta i Virpazar.
 
“Formirana je komisija za ispitivanje uzroka ovakvih kvarova, sastavljena od stručnih lica iz ŽPCG i OŽVS, koja će se baviti ovim pitanjem. Za sada se sumnja da su kvarovi voznih sredstava uzrokovani nedozvoljenim oscilacijama napona u kontaktnoj mreži, što će, ukoliko se to potvrdi, preduzeće Željeznička infrastruktura Crne Gore sanirati u najskorijem vremenskom periodu“, kaže se u saopštenju.
 
Radovi u tunelu Sozina planirani su da traju duži vremenski period, pa je Željeznički prevoz, kako su rekli, preduzeo aktivnosti na izradi novog reda vožnje lokalnih vozova, koji će uvažavati novonastale okolnosti i biti prilagođen propusnoj moći pruge, potrebama putnika i raspoloživosti voznih sredstava.
 
“Sve sprovedene aktivnosti, kao i one koje će se obavljati u budućnosti usmjerene su na bezbjednost, urednost i udobnost u prevozu, smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga, kao i cjelokupnom poboljšanju poslovanja Društva, a u cilju zadovoljenja potreba svojih korisnika“, zaključuje se u saopštenju.