Društvo

VIDEO: Crveni krst donirao paketiće na svoj praznik

by Vesna Šoškić; snimatelj i montažer Adi Karađuzović | 29:05:2017 | 14:26:45

Crveni krst Bara danas je uručio poklon paketiće roditeljima svih beba rođenih u nedjelji ove humanitarne organizacije, od 8. do 15. maja. Ovom lijepom, tradicionalnom akcijom završeno je obilježavanje međunarodnog datuma Crvenog krsta, u okviru kojeg je opštinska organizacija Bar  organizovala niz donatorskih aktivnosti i edukativnih predavanja.
 

Akcijom dodjele paketića za bebe rođene u nedjelji Crvenog krsta ova humanitarna organizacija želi da podstakne natalitet, i pruži podršku roditeljima kojima dolazak novog člana porodice iziskuje velike troškove.
 
“Ovo je naša podrška roditeljima, naša podrška novom životu i rađanju, jer Crveni krst podržava i podstiče sve što je lijepo i plemenito, sa željom da se svake godine rodi sve više beba. Drago nam je što možemo pokazati našu pažnju i poručiti da je neophodno povećati natalitet, kako ne bi bili tretirani kao ‘stara zemlja’, sa pretežno starijom populacijom”, kazala je sekretarka opštinske organizacije CK Bar Zorica Crnčević.
 
Ove godine u Baru je u nedjelji Crvenog krsta rođeno 17 beba. Poklon paketići sadrže preparate za higijenu, pampers pelene, garderobu.
 
“Ovo je divan gest i sve pohvale Crvenom krstu i veliko hvala”, kazala je Branka Miranović koja je 15. maja rodila četvrto dijete i tako poslala najljepšu poruku o rađanju.
 

Rado Papan je u nedjelji Crvenog krsta dobio drugo unuče.
 
“Mogu da iskažem sve pohvale Crvenom krstu, srećan sam što sam dobio unuče u nedjelji kada svijet obilježava postojanje i dugo trajanje ove nadasve humane organizacije. Možda i moje unuče bude  volonter CK, što bih, svakako volio”, kazao je Papan.
 
Tatjana Petrović koja je rodila drugo dijete istakla je da je akcija Crvenog krsta lijep način da se stimuliše rađanje.
 
“Poklon znači meni koja imam dvoje djece, a pretpostavljam još više onima koji imaju troje ili četvoro”, kazala je Tatjana.
 
Podsjećamo, u nedjelji Crvenog krsta barska organizacija priredila je i akciju solidarnosti-prikupljanje namirnica za socijalno ugrožene, dobrovoljnog davanja krvi, prezentaciju o ulozi i značaju ove humanitarne organizacije na glavnom gradskom trgu, kao i predavanja u školama na temu “Duh difuzije i volonterizma”.