Društvo

Photopoint - nova turistička atrakcija na šetalištu

by Anđela Andrijašević | 14:06:2017 | 18:42:15

Po ugledu na brojne turističke centre u svijetu, Bar  je dobio novu atrakciju. Na gradskoj plaži je, zahvaljujući kompaniji “Allegra krstarenja” i “Riva Beach Bar-u” , postavljen takozvani “Photopoint”.
 
Konstrukcija u obliku velikog rama za slike, koja izaziva pažnju građana i turista, je nešto što će doprinijeti da slike našeg grada budu prepoznatljive svuda u svijetu.
 
Prema riječima Mihajla Vukića, vlasnika “Allegra krstarenja”, ideja o postavljanju “Photopointa”, kao nečeg novog i modernog, potekla je od njegove supruge Jelene.
 
“Prateći nove trendove u putovanju, uvidjeli smo da je našem gradu potrebno nešto što će ga ućiniti turistički atraktivnijim i privlačnijim. Konačnu odluku o postavljanju ‘Photopointa’ donijeli smo nakon što smo na Karipskim ostrvima vidjeli nešto slično ali mnogo manje, pa smo željeli da i turistima u Baru ponudimo nešto tog tipa“ kazao je Vukić.

 
“Jednom prilikom sam na Mikonosu ostao zatečen vidjevši kako su tamošnji lokalni ugostitelji napravili atrakciju nudeći turistima pogled na divan zalazak sunca. Smatram da naš grad ima mnogo ljepši prizor zalaska sunca svakog dana, koji traje mnogo duže nego onaj na Mikonosu, ali ga na našu žalost ne vidimo“, dodao je Vukić izražavajući žaljenje zbog činjenice da, u našem gradu, još uvijek nisu prepoznati svi potencijali koje posjedujemo.
 
Iz “Allegra krstarenja” su istakli kako “na ovome neće stati i da imaju jos ideja kako da Bar i Crnu Goru što bolje promovišu kao turističku destinaciju”.