Društvo

Terzić gost Srpske narodne čitaonice

| 15:08:2017 | 23:20:37

Andrija Terzić, afirmisani mladi pisac iz Užica, autor popularnih romana “Preko puta Istina” i “Plivač”, bio je sinoć u sali SO Bar gost tribine Srpske narodne čitaonice u Baru. Tokom svojevrsnog druženja sa mahom mladom publikom, Terzić je govorio o motivaciji da napiše djela, koja, kako je u jednom trenutku metaforički rekao, “pomjeraju planine”.

“Ne volim za sebe da kažem da sam pisac. Posebno ne volim da kažem da sam neki veliki stvaralac ili mislilac. To što desetine hiljada ljudi prati moje stvaralaštvo na društvenim mrežama za mene i nije neki reper. Moje je da radim kako znam i umijem, a relevantna književna kritika i vrijeme će reći svoje”, kazao je Terzić.
 
Itana Glavanović je u ime domaćina tribine, Srpske narodne čitaonice, podsjetila da je osnovana davne 1881. godine u Starom Baru, te da je, kako je rekla, “ciljano zapostavljana kroz vrijeme, dijeleći tako sudbinu i svih drugih srpskih institucija u procesu koji je imao i ima za cilj promjenu svijesti i identiteta naroda koji je stvorio Crnu Goru”.

“Obnavljanjem Srpske narodne čitaonice obnavljamo i sjećanje ko su i što su bili naši preci, i srećni smo što nailazimo na široku podršku sa ovim projektom” - kazala je Glavanović.