Društvo

CEDIS: Nije bilo požara na kući zbog dalekovoda

| 30:08:2017 | 14:02:42

CEDIS je danas reagovao u medijima sopštenjem u kome se demantuje da je “prekid dalekovodnog užeta uzrok požara, prilikom kojeg je zapaljena jedna kuća u barskoj opštini”. U njemu se kaže:
 
“Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) demantuje  informaciju da je požar na objektu Rustema Tusa u Šušnju izazvan kvarom na naštoj infrastrukturi. Na dalekovodu 35 kV Bar – Sutomore, čija trasa prolazi u blizini pomenutog objekta, nije bilo nikakvog prekida užeta, odnosno dalekovod je u tehnički ispravnom stanju i nema oštećenja na opremi i provodnicima. Svi provodnici su uredno zategnuti (nema prekinutih užadi), a prema poslednjim podacima sa kojima raspolažemo pomenuti objekat nije oštećen. Takođe, kuća Rustema Tuse nije gorjela u požaru i čak uopšte nije oštećena.


Na području opštine Bar, danas i tokom prethodnog dana, nije bilo neplaniranih prekida u napajanju električnom energijom. Takođe napominjemo da je mreža na području Šušanja i dalje ugrožena požarom, kao i da se preduzimaju sve neophodne mjere kako bi se izbjegla oštećenja na distributivnim objektima i mreži. 
 
Stoga, molimo za opreznost prilikom utvrđivanja uzroka požara medijskim putem, jer se u aktuelnim okolnostima etiketira kompanija  čije su ekipe konstantno u pripravnosti i na terenu radi pravovremenog djelovanja i koje su učestovale u gašenju pojedinih požara, a na raspolaganju su za pružanje svih vidova pomoći. Takođe, CEDIS  isključuje dalekovode koji bi mogli biti ugroženi požarima, a o čemu redovno obavještavamo javnost.