Društvo

Novaković sa predstavnicima MZ Sutomore

| 10:10:2017 | 10:27:13

Predsjednik Skupštine Opštine Bar Radomir Novaković razgovarao je juče sa predstavnicima MZ Sutomore o realizovanim projektima u ovoj mjesnoj zajednici, kao i o kapitalnim projektima čija se realizacija planira u narednom periodu.

Na prezentaciji realizovanih i planiranih projekata u Sutomoru, koji su u hotelu “Sato” organizovali predstavnici lokalne MZ, predsjednik Skupštine Opštine poručio je da Sutomore, kao reprezentativna turistička destinacija barske opštine, zaslužuje dodatnu podršku lokalne samouprave i grada.


“Nema ozbiljnog turističkog razvoja Bara bez kapitalnih investicija u Sutomore. Ukoliko želimo da mijenjamo imidž Sutomora kao jeftine i šund turističke destinacije, potrebno je da podržimo prije svega one projekte koje mijenaju tu ružnu sliku. Dobri hoteli, kvalitetna ugostiteljska ponuda, adekvatna prateća infrastruktura su ono na čemu treba raditi da bi napravili iskorak na ovom planu“, rekao je Novaković.

On je naglasio da se u cilju adekvatnog razvoja Sutomora kao turističke destinacije “ne treba izmišljati toplu vodu”.

“Podrška privrednim subjektima koji su počeli da mijenjaju sliku Sutomora nabolje, investicijama u hotele visoke kategorije i adekvatan prateći sadržaj, jedna su od smjernica kojih treba da se držimo ako želimo da ovo divno mjesto na jednoj od najljepših obala Jadrana prestane da bude sinonim za centar jeftinog turizma i postane biser turističke ponude naše opštine“, kazao je Novaković.