Društvo

VIDEO: Svečana sjednica SO Bar

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Adi Karađuzović | 24:11:2017 | 18:28:15

Bar je danas obilježio Dan oslobođenja i Dan Opštine. Godina na izmaku bila je u znaku investicija, među kojima je najveća izgradnja vodovodnog i sistema otpadnih voda, vrijedna 8 miliona eura. U narednom periodu pažnja će biti usmjerena na nastavak radova na hidrotehničkoj mreži, saobraćajnoj infrastrukturi, izgradnji objekata socijalne zaštite, daljoj valorizaciji turističkih potencijala Starog Bara, rekonstrukciji puta preko Sutormana, podsticaju poljoprivrednih proizvođača...

 
 “Izgradnja adekvatne vodovodne i kanalizacione mreže uslov je daljeg razvoja turizma u opštini Bar. Zato je najveća pažnja u 2017. godini bila usmjerena na kapitalni projekat izgradnje hidrotehničkih instalacija i regulaciju otpadnih voda, čiji radovi su još toku u pojedinim djelovima opštine”, kazao je na svečanoj sjednici predsjednik opštine dr Zoran Srzentić.

 
U prvoj polovini naredne godine radovi će biti nastavljeni u Zaljevu, Polju i Svetom Ivanu, a privodi se kraju i sanacija nesanitarnog odlagališta Ćafe, u vrijednosti 3,5 miliona eura.
 
“Želimo snažnu ekonomiju koja će podići standard svih građana Bara”, poručio je predsjednik SO Bar Radomir Novaković.

 
Predstavnici DF i Demosa, najjačih opozicionih klubova u SO Bar, nijesu prisustvovali današnjoj svečanoj sjednici.
 
“Zbog odnosa režima prema DF i njegovim funkcionerima, zbog progona i nepravednog suđenja, nijesmo prisustvovali i nismo željeli svojim dolaskom da dajemo značaj današnjoj sjednici, tim prije što je odnos lokalne uprave prema nama i cijeloj opoziciji takav da ne zaslužuju da budemo sa njima”, kazao je Dejan Đurović, predsjednik odborničkog kluba DF, koji je u osvrtu na rad opšttine i parlamenta u prošloj godini kazao:  “Ja sam dugogodišnji odbornik i čini mi se da lokalna uprava nikada nije bila gora. Ništa se ne radi, osim što se troše pare od kredita KFW banke i neka sredstva koja su dobijena za komunalno opremanje. Vlada je oduzela dio imovine opštine - Maljevik i dala plan na izradu, bez znanja parlamenta i odbornika, ako se to potpiše - to je krivično djelo”, istakao je Đurović.

 
Građani Bara, pak, smatraju da se njihov grad  iz godine u godinu sve bolje razvija.
 
“Gradi se, grad stalno ide naprijed i razvija se poput evropskih gradova, koje ćemo nadam se, stići... Može se bolje, tome težimo... Izgradilo se dosta, ljepše izgleda nego prije, trebalo bi mladima više sadržaja i rekonstrukcija Doma kulture, da ne moraju da idu da gledaju filmove u Delti... Privilegija je živjeti u Baru, ali građani moraju da promijene svoj odnos prema okolini, da je ne uništavaju... Lokalna uprava radi zadovoljavajuće”, kazali su Barani.
 
Na svečanoj sjednici SO Bar, odbornicima i zvanicama obratio se i Akan Suver, počasni konzul Crne Gore u Turskoj i predsjednik Marmara fondacije.

 
Sjednici su, uz odbornike i brojne zvanice, prisustvovali izaslanik predsjednika Crne Gore Ruždija Tuzović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministarka Marija Vučinović, ambasadori Bugarske, Turske, Srbije, Hrvatske, Federacije BiH, predstavnici diplomatske misije Azerbejdžana, počasni predsjednik SUBNOR-a Crne Gore prof. dr Ljubomir Sekulić, predstavnici državnih organa, delegacije gradova pobratima i gradova prijatelja Bara, diplomatsko-konzularni predstavnici, predsjednici Opština i Skupština pojedinih gradova, bivši predsjednici Opštine Bar, vjerski velikodostojnici, humanitarni radnici donatori,  te predstavnici privrede, prosvjete, zdravstva, kulture, sporta...
 
U svečanom progrmu nastupili su sopran Aleksandra Vojvodić Jovović, “Duo classico” (mr Dina Desančić i profesor Safet Drljan), sopran Bojana Pejanović, mlada uspješna recitatorka Radmila Škuletić, vokalna solistkinja Danica Crnogorčević, a prisutni na svečanoj sjednici vidjeli su i promotivni film “Video razglednica Bara”, djelo Turističke organizacije Bar.