Društvo

Raspisan literarni konkurs povodom Dana Bara

by Željko Milović | 26:11:2017 | 20:14:22

OŠ “Jugoslavija” je povodom 24. novembra, Dana oslobođenja Bara, raspisala literarni konkurs za učenike osnovnih škola barske opštine na temu “Mom baru, s’ ljubavlju” i na taj način se priključila brojnim aktivostima na nivou grada kojima se obilježava ovaj važan datum.
 
Cilj literarnog konkursa je da djeca svom gradu podare prvu zbirku literarnih ostvarenja najmlađih, a da ovaj konkurs postane tradicija osnovnoškolaca svake godine u isto vrijeme. Konkurs traje do 24. decembra 2017. godine. O najboljim radovima i onima koji će biti uvršteni u zbirku odlučivaće predstavnici svih osnovnih škola, a rezultati će biti poznati 1. marta 2018. godine, nakon čega će uslijediti štampanje zbirke, čija će promocija biti upriličena 2. aprila 2018, na Međunarodni dan dječije književnosti u OŠ “Jugoslavija”. Najbolji radovi biće nagrađeni. Zvaničan dopis poslat je Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Bar i svim barskim osnovnim školama.
 

U srijedu, 22. novembra, učenici OŠ “Jugoslavija” prigodnim svečanostima u školskoj biblioteci i u holu škole obilježili su Dan svog grada. Svečanim programima koji su sadržali istorijske segmente, poetske i muzičke sekvence, folklor i ritmičke dionice, učenici OŠ „Jugoslavija“ poklonili su Baru najljepšu čestitku - iskrenu, dječiju, a jedan dio ove čestitke je i maštovito kreiranje grba svog grada.