Društvo

Obilježen Dan Crvenog krsta Crne Gore

| 29:11:2017 | 18:25:42

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar obilježila je 29. novembar, Dan Crvenog krsta Crne Gore i 142 godine postojanja. Tim povodom organizovane su različite aktivnosti u cilju pomoći socijalno ugroženim korisnicima, kao i promocije programskih djelatnosti.

 
“Preko 450 učenika svih osnovnih i srednjih škola sa gradskog i seoskog područja opštine Bar odslušalo je predavanja na temu ‘Istorijat Crvenog krsta, osnovni principi i upoznavanje sa Međunarodnim humanitarnim pravom’. Održane su radionice na temu “Interesovanja i stavovi mladih kroz podršku Crvenog krsta” i “Partnerski odnosi kroz teoriju afektivnog vezivanja””, kazali su iz Crvenog krsta.

 
Oni su zahvalni našim sugrađanima, koji su se priključili Akciji solidarnosti, te je za 150 najugroženijih  porodica obezbijeđena pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica i proizvoda za higijenu. Ovom prilikom je organizovan obilazak socijalno ugroženih porodica na seoskim područjima.

 
“Danas su naši volonteri na glavnom gradskom trgu predstavili sve programske aktivnosti kroz interakciju sa građanima i dijelili promotivni materijal. Prisutni su imali priliku da saznaju kako mogu pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, gdje i kako mogu naučiti prvu pomoć, kako se zaštititi od trgovine ljudima, ko može bit dobrovoljni davalac krvi, zašto je aktivno i zdravo starenje tema kojom bi se trebali baviti od vrtića. Pored toga svi zainteresovanim građanima je mjeren krvni pritisak i nivo šećera u krvi.  
Poruka koju su poslali volonteri danas je u skladu sa misijom i principima naše organizacije i glasi: ‘Neka nam dobro postane navika’.”, zaključili su iz Crvenog krsta.