Društvo

Telemach obnovio dječije igralište na šetalištu

by Darija Marđokić | 12:01:2018 | 12:25:07

Zahvaljući kompaniji „Telemach i Total TV“, Bar je dobio novo, obnovljeno igralište na šetalištu, pored kafića „Martina“.
 
„Telemach i Total TV“ su ovom akcijom označili početak ekološke kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“, tokom koje će, pored postavljanja igrališta, organizovati brojne akcije čišćenja i ozelenjavanja, a mališane će edukovati o zaštiti prirode. Ovo igralište je već postalo jedno od omiljenih mjesta za igru mališanima, a osim u Baru, “Telemach” je igrališta donirao Podgorici i Nikšiću.

 
„Ovom donacijom želimo da mališanima omogućimo prostor za igru na otvorenom i na taj način ih povežemo sa prirodom. Pored mobilijara kao što su tobogani, ljuljaške, klackalice i penjalice, postavili smo i kante za smeće, kako bi ih od malih nogu naučili gdje se odlaže otpad i kako se čuva okolina. Zadovoljstvo mi je da kažem da je ovo tek početak kampanje. Dječija igrališta planiramo da poklonimo i drugim gradovima u Crnoj Gori, a za mališane pripremamo edukativne predstave i zanimljive knjige o zaštiti prirode“, najavila je za Bar Info direktorica „Telemacha“ Tanja Milošević.
 
Partneri kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ su Opštine Bar, Podgorica i Nikšić, koje su odabrale lokacije za dječija igrališta.
 
Iz „Telemacha“ su najavili da će tokom kampanje očistiti pješačke zone, parkove i dvorišta zgrada, gdje ljudi provode slobodno vrijeme. Na mjestima gdje to bude potrebno posadiće i stabla, kako bi ozelenili što više površina.

 
„Glavni cilj kampanje je podizanje svijesti o zaštiti prirode. Želimo da skrenemo pažnju građanima da od svih nas zavisi koliko će sredina u kojoj živimo biti čista. Kao što naziv naše kampanje kaže – nemamo izgovor da prljamo“, poručila je Milošević.
 
„Telemach“ će tokom kampanje poklanjati i eko kese, kako bi uticao na smanjenje upotrebe plastičnih. Ista kampanja sprovodi se u Srbiji, gdje je realizuju članice „United Groupe“, kojoj crnogorski „Telemach“ i Total TV pripadaju.