Društvo

Predsjednički izbori, 7. april

| 07:04:2018 | 15:35:57

Vuković podržala Milačićevu kandidaturu
 
Nezavisna odbornica u SO Žabljak, doskorašnja odbornica DEMOS-a, ali i bivša članica predsjedništva te partije Aleksandra Vuković, podržala je predsjedničkog kandidata Prave Crne Gore Marka Milačića na predstojećim izborima.
 

Po struci profesorica svjetske književnosti, Aleksandra Vuković je istakla: “Sa velikim zadovoljstvom pozdravljam i podržavam kandidaturu Marka Milačića na predstojećim predsjedničkim izborima. Na crnogorskoj političkoj sceni konačno se pojavio neko ko jasno, glasno i argumentovano iznosi svoje stavove, neko koga nije strah da bude potpuno drugačiji od ostalih i da ne zagovara potrošeno, lažno i poslušničko ‘mora se tako’, neko ko je pozvao sve građane ove zemlje da zajedno, poštujući i njegujući našu tradiciju koja nas je vjekovima održala i po kojoj smo u svijetu bili poznati, izgradimo modernu i dostojanstvenu državu”.
 
* * *

Dr Vuksanović obišla nekadašnju fabriku “Radoje Dakić”.
 
Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović obišla je danas nekadašnju fabriku “Radoje Dakić”.
 

“Nalazimo se u blizini nekadašnje fabrike ‘Radoje Dakić’, koja je bila najveća fabrika za proizvodnju građevinskih mašina u SFRJ, a nalazila se i među većim fabrikama tog profila u Evropi, iz koje se izvozilo na razne strane svijeta.
 
Fabrika je 1989. kada je DPS došao na vlast imala blizu 5000 radnika. Danas nema nijednoga, a to je sudbina mnogih fabrika širom Crne Gore koje su uništene katastrofalnom ekonomskom politikom.
 
Ova fabrika je upravo simbol propasti realne prozvodne ekonomije koja je krajem 80-ih godina prošlog vijeka bila toliko snažna da je Crna Gora, jedina uz Sloveniju, imala suficit u trgovini s inostranstvom.
 
Danas imamo najveći spoljnotrgovinski deficit u Evropi, a i među najvećima u svijetu. To znači da nam se novac odliva iz zemlje, a da taj manjak nadoknadjujemo stalnim zaduživanjem i rasprodajom svega što je vrijedno, a što su stvarale prethodne generacije.
 
Crna Gora ne može preko noći stvoriti “Radoje Dakić” kakav je bio nekad, ali može početi sa reindustrijalizacijom, sa otvaranjem manjih pogona kako to već rade zemlje u okruženju.
 
Poštena politika i pošten pristup će privući takve investitore koji hoće da razvijaju konkretne djelatnosti i da upošljavaju ljude. Radiću na dovodjenju takvih investitora a za špekulante milijardere koji ne plaćaju porez i otimaju od ovog naroda neće biti mjesta nakon 15. aprila i političkih promjena”, rekla je dr Draginja Vuksanović.