Društvo

Lokalni izbori, 7. maj

| 07:05:2018 | 11:03:11

BIRAM BAR NASTAVLJA RAZGOVOR SA GRAĐANIMA NA TOPOLICI

 
U utorak 8. maja, u Sali Dvorca Kralja Nikole sa početkom u 19:00, lista “Radomir Novaković Cakan – Biram Bar” nastavlja razgovore sa građanima Bara.
 
Želimo da čujemo koji su vaši problemi i šta treba da uradimo u prvih godinu dana poslije izbora. Želimo da razgovaramo o novim radnim mjestima, parkovima, kulturnoj politici, ali i legalizaciji.
 
Na tribini će učestvovati nosilac liste Radomir Novaković Cakan, kao i kandidati za odbornike  liste “Biram Bar” sa Topolice: Irina Dabović, Aleksandar Otašević, Gordana Ratknić, Ljubomir Vukoslavčević, Amir Arabelović, Aleksandar Madžar, Vladimir Dragović, Srđan Mijović, Zilha Kojić i Marina Kovačević.

 
DF-SNP: LEKIĆ: PLANOVI - UNAPREĐENJE POLOŽAJA MLADIH

 
Aleksandar Lekić, odbornički kandidat izborne liste “DF-SNP, Za grad koji volimo”:
 
Koalicija “DF-SNP, Za grad koji volimo” u svojim programskim načelima i planovima budućeg razvoja grada Bara kao neizostavni dio vidi unapređenje položaja mladih. Ostvarivanje potreba, želja i težnji mladih ljudi za boljim uslovima života u rodnom gradu, gradu koji vole i u kojem žele da ostanu, vidimo kao najvažniju obavezu koju ćemo preuzeti kao činioci nove vlasti nakon majskih izbora.
 
Naša programska opredjeljenja, ideje za unapređenje položaja mladih nisu zaokružena cijelina, već u kontinuiranom razgovoru sa mladima, uvažavajući njihova shvatanja i sugestije nastojimo da pronađemo najbolja rješenja. Radićemo na realizaciji onih rješenja koja su realno moguća, a koja će doprinijeti mladima da u svakom smislu budu zadovoljni životom u svom gradu.
 
U životu mladih, posvećenost sportu i fizičkim aktivnostima zauzima posebno mjesto. Sport utiče na pravilan razvoj, zdrav život, razvoj sposobnosti, međusobnu komunikaciju i druženje mladih. Smatramo da naša omladina treba da ima uslove za rekreativno bavljenje sportom, a da to može i treba da omogući Opština Bar. Kao nosioci nove vlasti u Baru Programom uređenja prostora omogućićemo izgradnju dječjih igrališta za fudbal i košarku u pojedinim mjesnim zajednicama. Ova igrališta će biti ograđena, a omladina će moći da ih koristi bez naknade kad god žele. Zašto da omladina plaća termine za korišćenje sportskih terena školama i drugim vlasnicima istih, kada ove terene može da izgradi opština, za šta postoje i novčana sredstva, a i prostorne mogućnosti? Kao doprinos rekreativnom bavljenju sporta u našem gradu, pored izgradnje sportskih igrališta smatramo kao neophodno i uređenje trim staze, kao i izgradnju biciklističke staze i bazena na otvorenom.
 
Za Bar, grad koji volimo, ostvarićemo želje mladih ljudi, pružiti im veće mogućnosti za rekreativno bavljenje sportom, koje je od značaja za opšti psihofizički ali i društveni razvoj svakog pojedinca.

 
SDP: PROMJENE U BARU POČINJU 27. MAJA

 
Poštovani građani, promjene u Baru počinju 27. maja 2018. godine.
 
U ime slobode i demokratije, u ime promjena u Baru, u ime mlađih naraštaja koji dolaze, pozivamo vas kao časne, slobodne i nepotkupljive sugrađane da 27. maja 2018. godine izađete na lokalne izbore.  Nemate se čega stiđeti i plašiti, jer svoj obraz nijeste bačili pod noge, jer svoju dušu nijeste  prodali za šaku srebrenjaka, jer ste prošli i gora vremena od ovih, jer ste znali, umjeli i željeli da u smutnim vremenima, bez obzira na svoje političko, nacionalno i vjersko opredjeljenje, sačuvate sebe i Bar, upravo od onih kojima ni dan-danas ništa nije sveto osim svojega džepa i ličnog interesa. Šest dana u neđelji čine sve od čega se pošteni građani Bara stide, a onda se sedmog dana sjete Biblije, Kurana ili Talmuda, svjedeno koje svete knjige, u pokušaju da okaju grjehove svoje. Vašom voljom i olovkom učinite  promjene za Bar. SDP Bar je sa vama.
 
Iskreno vjerujemo da vam je potpuno jasno da je SDP Crne Gore i Bara bila i ostala jedini baštinik socijademokratske iskre u Crnoj Gori, da smo skoro trideset godina na pravoj strani istorije. SDP ne skriva, niti prećutkuje činjenicu da smo bili u vlasti, da smo ostvarili strateške ciljeve Države Crne Gore. Isto tako, nije postojala dilema da se izađe iz vlasti kada su pojedinci iz te vlasti i političke elite Državu i njene institucije poistovjetili sa svojim džepom, beskrupulozno sprovodeći neviđenu poharu svega onoga sto sto su stvorile prethodne generacije. Njihovo bogatstvo se mjeri desetinama miliona eura, a besramno saopštavaju da se može živjeti od dva eura dnevno. U njihovim familijama nema nezapošljenih. SDP nije, niti će učiniti bilo što protiv državnih i ekonomskih interesa Bara i Crne Gore. No, činiće sve protiv ličnih interesa i neviđene pljačke pojedinaca, koji su obezbijedili i svoju čukununučad. Zaboravili su samo jedno: da ničija nije gorjela do zore!
 
Kome je zapravo bilo do vlasti i do fotelja, jasno se pokazalo i na državnom nivou i u Baru. Prisvojili su mandate kao da im je to đedovina, a bez izborne volje građana. Time su pokazali ne samo svoje političko lice i “obraz”. SDP smatra da politika mora biti i moralna stvar i to smo dokazali.
 
SDP Bar i njen odbornički klub, kao dio buduće vlasti u Baru, jednako će braniti i zastupati interese svih građana Bara. SDP Bar vas za glas na izborima neće varati, neće vas lagavati, neće vam prijetiti, neće vas zastrašivati, neće vas ucjenjivati poslom ili bilo čim drugim. To je nečasna rabota. Ali, ovima koji to čine na najprizemniji način pred izbore, poručujemo da će SDP učiniti sve da svi oni koji se služe takvim sredstvima završe na jedino mjesto njima primjereno - u zatvoru! Neka ne misle da će im to biti oprošteno ili zaboravljeno. Da li je moguće da, kao i Država Crna Gora, i Opština Bar nije u stanju da na pricipima vladavine prava uredi svoju pravnu infrastrukturu, a potom i ekonomsku, na način da najveći dio populacije Bara radi i pristojno živi.
 
Naš izborni program predstavićemo u narednim danima.
 
Poštovani građani,
 
prvi preduslov za promjene u Baru, mora biti poštena i nekorumpirana vlast, koja će raditi u interesu svih građana Bara. Pozivamo Vas da  27 .maja 2018.godine date svoj glas listi “SDP Bar za promjene - dr Draginja Vuksanović” i na glasačkom listiću zaokružite broj 10.