Društvo

Oko tri stotine novih naslova u barskoj biblioteci

| 06:06:2018 | 10:28:30

Nakon dužeg vremena, barska Narodna biblioteka i čitaonica “Ivo Vučković“ obogatila je svoje fondove sa oko tri stotine aktuelnih izdanja domaće i inostrane knjižne produkcije.
 
Pored vrijedne desetotomne kolekcije „Veliki svjetski muzeji“ i zanimljivih djela iz stručne, naučne i popularne literature, odraslim korisnicima na raspolaganju su nove knjige iz beletristike, kako zavičajnih i crnogorskih pisaca, tako i poznatih autora iz regiona: Marka Vidojkovića, Vladimira Kecmanovića, Damira Karakaša, Mojce Kumerdej, Rumene Bužarovske, Muharema Bazdulja i drugih.
 
Prinovljeni su i brojni najnoviji svjetski, od strane čitalaca često traženi hitovi i bestseler romani, koje, između ostalih, potpisuju: Haruki Murakami, Orhan Pamuk, Fredrik Bakman, Nikolas Sparks, Mario Vargas Ljosa, Sandra Braun i Nora Roberts. Najmlađim članovima, uz ilustrovane slikovnice, namijenjeni su novi naslovi pisaca za djecu Uroša Petrovića i Gradimira Stojkovića, kao i zabavna proza iz popularnog serijala „Dnevnik Šonjavka“ i edicije Džeronimo i Tea Stilton.
 
“Pored kupljenih, Biblioteka je ove godine dobila na poklon 370 knjiga, čiji su darodavci uglavnom iz Bara, a od pojedinaca najveći broj knjiga poklonili su: Gordana Kažić, Biljana Borojević, Miloš Marović, Milosav Đoković i Srđan Mudrić, dok je od ustanova najizdašnija bila NVO Srpsko kulturno društvo ‘Slovo ljubve’. Uz zahvalnost donatorima, pozivamo zainteresovane knjigoljupce da pozajme omiljene knjige i uživaju u njihovom čitanju”, kažu iz barske Biblioteke.