Društvo

ViK: Izvršili smo modernizaciju inkasantske službe

| 18:10:2018 | 11:07:00

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija doo medijima je upućeno saopštenje, u kome se navodi da analiza rezultata poslovanja za 9 mjeseci 2018. godine ukazuje da kompanija bilježi pozitivno poslovanje i nastavlja trend rasta po svim indikatorima iz prethodnih godina.
 
“Pozitivni indikatori su očigledni, evidentiran je porast naplate u posljednjih 9 mjeseci za 5% što predstavlja nastavak pozitivnog trenda koji je sada već konstanta iz godine u godinu.
 
Preduslov efikasnijeg poslovanja jeste konstantno ulaganje u osavremenjivanje sredstava za rad. Na tom planu je izvršena modernizacija inkasantske služe za koju smo uspjeli obezbijediti nabavku najsavremenijih uređaja za očitavanje ‘Point Mobile 80’ koji su trenutno najbolji uređaji tog tipa na tržištu. Tehničke performanse uređaja omogućavaju kontinuirano praćenje procesa rada inkasanata, određivanje lokacije u svakom momentu prilikom očitavanja, grafičke prikaze očitavanja, unos fotografija vodomjera i pregled kompletnih informacija mjernog mjesta. Nabavkom ovih uredjaja, stali smo rame uz rame sa globalno najjačim distributerima pijaće vode i uveli najviše standarde u našem poslovanju.
 
Veoma važan aspekt u naporima za poboljšanje na planu očitavanja utrošene vode je nabavka savremenih mjernih instumenata na daljinsko očitavanje sa magnetnim ventilima, kojima ćemo kompletno opremiti gradsko jezgro i time poboljšati našu uslugu kroz prevenciju sada prisutnih problema oko očitavanja centra grada. Ovi uređaji će mogućnost pogrešnog očitavanja svesti na najmanju moguću mjeru, faktički potpuno eliminisati, tako da ćemo na taj način ostvariti najbolju moguću komunikaciju sa našim potrošačima, što će u perspektivi donijeti velike benefite.
 
Takođe, koonitinuirano se radi na otkrivanju nelegalnih bespravnih priključaka uz pomoć nove opreme koja je nedavno donirana, a sastoji se od  lokatora ventila i kablova, kao i detektora metalnih i nemetalnih cijevi koji su izuzetno korisni na planu detektovanja nelegalnih priključaka na mreži.
 
Ostvarivanje ovako dobrih rezultata jeste nastavak poslovne filozofije koje u sebi sadrži orijentisanost ka stalnom poboljšanju. Naši ciljevi su visoko postavljeni, tako da i dalje smatramo da postoji prostor da se efikasnost naplate potraživanja podiže iz dana u dan, imajući u vidu potencijale DOO Vodovod i kanalizacija”, stoji u saopštenju kojeg potpisuje izvršni direktor preduzeća Zoran Pajović