Društvo

VIDEO: Značajno povećanje broja turista u potsezoni

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Zoran Milošev | 19:10:2018 | 12:57:21

U potsezoni u Baru boravi 3.000 gostiju, što je za 25% više nego prethodne godine. Prema zvaničnim podacima za statistiku našu opštinu je za osam mjeseci ove godine posjetilo 60.000 turista, koji su ostvarili 315.000 noćenja u kolektivnom smještaju, što je za dva procenta više u odnosu na 2017. godinu. Tačan broj turista biće poznat do kraja godine, kada će biti objavljeni i podaci o broju noćenja individualnih gostiju.

 
"Povoljni vremenski uslovi i tzv. Miholjsko ljeto, doprinjeli su značajnom povećanju turista u potsezoni, za čak dvocifrenu stopu rasta. Raduje nas što hoteli bilježe solidnu popunjenost. Zadovoljni smo i glavnom turističkom sezonom, uprkos tome što su njen početak pratili neki izazovi, poput lošeg vremena i Svjetskog fudbalskog prvenstva, koji su negativno uticali na njen start. Pozitivne trendove bilježimo i kada je riječ o našoj jezerskoj obali, koja je iz godinu u godinu sve atraktivnija za turiste. Takođe, ukupnom imidžu barske opštine kao turističke destinacije i povećanju broja gostiju, znatno je doprinio i razvoj kruzing turizma", kazao je za Radio Bar i Bar info direktor TO mr Emil Kukalj.
 
On je istakao da Bar postaje prepoznatljiv i zanimljiv turistima, između ostalog, i zbog brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija, koje su iz godine u godinu sve posjećenije.
 
"U narednom periodu slijede popularni poljoprivredno-kulturni i zabavni festivali - "Maslinijada", "Koštanjijada" i "Festival vina i ukljeve" , što će dodatno doprinjeti poboljšanju turističkog prometa", istakao je Kukalj, koji je najavio i tradicionalan novogodišnji doček na otvorenom u Baru, sa sadržajnim programom i poznatim muzičkim zvijezdama.