Društvo

TOB predstavljena sa sajmu turizma u Sarajevu

| 25:10:2018 | 15:23:00

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu grada na 40. Međunarodnom „Sarajevskom festivalu turizma“, koji se održava u periodu od 24. do 26. oktobra.
 
Svoju ponudu na sajmu predstavlja i hotel Kalamper iz Bara.
 
„Na sajmu je predstavljena kompletna ponuda grada Bara, naša obala kako morska, tako i jezerska, a zainteresovanoj javnosti je podijeljen promotivni materijal.

 
Program ovogodišnjeg sajma turizma obuhvatio je prezentaciju domaće i međunarodne turističke ponude, kao i afirmaciju prirodnih i gastronomskih potencijala. Štand Crne Gore je privukao značajnu pažnju, a posjetio ga je i Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić sa saradnicima.
 
Velika medijska pažnja medija sa nacionalnom frekvencijom, pored promocije turističkih destinacija zemalja okruženja, posvećena je i međunarodnom takmičenju u pripremanju nacionalnih specijaliteta. U ovom takmičenju učestvuju i kuvari iz Crne Gore, a svečano proglašenje pobjednika biće organizovano poslednjeg dana sajma.

 
Zanimljivost ove sajamske manifestacije je i pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u pravljenju palančinki. Rekord drže kuvari iz Moskve, pa će kuvari iz cijele BiH, regiona i Evrope pokušati da ga obore, za šta je potrebno napraviti 13.000 palačinki. 
 
Organizator nastupa na ovom sajmu je Turistička organizacija Ulcinja, a na štandu Crne Gore su prisutni i predstavnici NTO i LTO iz Budve, Tivta, Herceg Novog, Kotora i Cetinja“, kaže se u saopštenju Turističke organizacije Bar.