Društvo

Žitelji Čeluge ne bi još jednu benzinsku pumpu

by Vijesti | 19:02:2013 | 23:58:28

Kompanija “Lukoil” nema kompletiranu dokumentaciju za gradnju benzinske pumpe u barskom naselju Čeluga, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Mještani tog dijela MZ Bar II, kao i sam Odbor MZ, kako su “Vijesti” objavile prošlog petka, protive se namjeri investitora, koji se još nije zvanično oglašavao tim povodom.
 
“Elaborat za odobrenje lokacije za snabdijevanje gorivom motornih vozila, koji je uradio 'Red Flame Montenegro' iz Podgorice nije usklađen sa urbanističko-tehničkim uslovima za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju stanice za snabdijevanje gorivom, sa pratećim sadržajima na katastarskoj parceli broj 2142 KO Polje u opštini Bar”, navodi se u dopisu iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.
 
Lokacija za pumpu je uz Jadransku magistralu Bar-Ulcinj, preko puta starog objekta “Rapexa”, a mještani Čeluge se bune jer bi ona, kako su kazali, bila previše blizu njihovim kućama, zbog čega bi bila “potencijalna velika opasnost po njih i njihovu imovinu”.
 
Iz odbora MZ Bar II - Polje ranije su zamjerili što o tome nijesu bili “ni pitani, ni obavještavani”.
 
“I sami ćemo se zauzeti da se na jednom malom prostoru u Čelugi ne gomilaju ovakvi objekti, jer na 500 metara od tog mjesta i sa iste strane puta već postoji benzinska pumpa”, naveli su oni.
 
Sam projekat gradnje pumpe je, prema dostupnim podacima, u fazi prikupljanja neophodnih dozvola i saglasnosti, a zbog rješenja MUP-a trenutno je u mirovanju.