Društvo

Novi Bar Info

| 07:05:2012 | 00:37:03

Poštovani čitaoci,
pred Vama je novi Bar Info.
 
Namjeravali smo moderniju i atraktivniju verziju sajta pustiti još prije dvije godine, za četvrti, pa za peti rođendan, ali smo čekali da Opština Bar uplati novac koji nam je na Konkursu za nevladine organizacije namijenjen još 2010. godine upravo za tu namjenu. Kako tih para nije bilo ni tada, ni danas, odlučili smo se da u ovaj opsežni posao uđemo samostalno, uz pomoć prijatelja, imajući razumijevanja za činjenicu da su opštinske pare svakako potrebnije važnijim institucijama od ove naše, odnosno institucijama i pojedincima koji će svakako više, bolje i kvalitetnije prezentovati barsku opštinu od našeg sajta.
 
Osnovna razlika novog uz odnosu na stari sajt je ta što su vijesti sada odvojene pojedinačno, i u devet kategorija, ali je za lakše praćenje uveden slajder sa najatraktivnijim vijestima objavljenim toga dana i meni najnovijih vijesti koji omogućava da čitaoci vide kojih je desetak tekstova posljednjih objavljeno.
 
Kategorija „O Baru“  jedina se razlikuje od ostalih. U njoj su, pored opštih podataka vezanih za istoriju i geografiju Bara, po prvi put u crnogorskoj publicistici i medijima pobrojani i opisani svi barski spomenici kulture. Sve dosadašnje knjige, brošure i sajtovi bili su lišeni cjelovite informacije. Novina su i „Spomenici prirode“ – objavljene monografije i mediji ističu da ih ima samo tri u barskoj opštini, ali lista Vlade Crne Gore pokazuje sasvim drugačije podatke.
 
Ovakva postavka sajta omogućava mnogo više slika koje prate tekst, ali i njegovo kačenje na društvene mreže, što do sada nije bio slučaj. Osim toga, objavljivanje vijesti neće više biti samo u kasnim noćnim satima, već ih možete očekivati i tokom dana. Arhiva starog sajta biće dostupna još neko vrijeme klikom na link koji se nalazi na osnovnoj stranici.
 
Svjesni smo da naši ljudi ne vole previše promjene, naročito oni starije dobi, te da će biti i onih kojima će trebati vremena da se naviknu na novi izgled sajta, ali je za očekivati da će se i taj period brzo pregurati.
 
Novi sajt djelo je tima „miDIZAJN“, a dio novih atraktivnih fotografija ustupila je NVO Mediteranski centar fotografije. Ko želi, može Bar Info da posjeti i na facebook stranici www.facebook/BARinfo.me , ili na Twitteru na www.twitter.com/BARinfo_me .
 
Krećemo zajedno u novi početak sajta. Onaj stari smo ispratili u penziju sa ukupno zabilježene 4.825.753 posjete u pet i po godina.