Društvo

Mediteran uručio počasni doktorat Slobodanu Unkoviću

by Dan | 10:11:2013 | 00:06:45

Na Fakultetu za turizam u Baru, Univerziteta Mediteran, predsjednik “Atlas grupe” Duško Knežević uručio je juče profesoru Slobodanu Unkoviću diplomu, čime je on postao počasni doktor nauka ovog univerziteta. Profesoru Unkoviću, ekspertu svjetske turističke organizacije, ovo je četvrti počasni doktorat, a prethodne je dobio na prestižnom Univerzitetu Lomonosov u Moskvi, Univerzitetu Ženmin u Pekingu, te Univerzitetu Linkoln u SAD.
 
Rektor Univerziteta Mediteran Slobodan Backović istakao je da je Unković međunarodno priznat stručnjak iz oblasti turizma, koji je sada dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum.
 
Unković je pozvao crnogorsku vladu i skupštinu da prilikom usvajanja budžeta za 2014. godinu ne štede na obrazovanju i nauci, te da mladim ljudima obezbijede šansu za dokazivanje.
 
“Nije dobro za državu da raste broj nezaposlenih sa fakultetskim diplomama. Poručujem Crnoj Gori i da se pripremi za dalju ekspanziju turizma, prvu privrednu granu u svijetu koja je izašla iz krize, i koja iz dana u dan raste. Svake godine imamo 45 miliona novih turista, pripremajte se za turiste iz Brazila, Rusije, Kine, koji su nova velika brzorastuća emitivna tržišta. Sačuvajte i unaprijedite održivi razvoj, svoje prirodne resurse i ljepote, za nove turiste koji će doći ovdje, kreirajte novu strategiju razvoja turizma do 2030. godine” – rekao je Unković, koji je bio predsjednik Skupštine Srbije, ministar i ambasador u Kini.