Društvo

Gorio krov voza

by Dan | 17:11:2013 | 23:21:23

Na stajalištu Vranjina juče je došlo do požara na lokalnom vozu 7110 koji je saobraćao iz Bara prema Podgorici. Uzrok požara je dejstvo prenaponske zaštite, usljed čega je na krovu motorne garniture došlo do paljenja izolatora, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore. Požar je lokalizovan od strane voznog osoblja na licu mjesta, a voz je zatim uz pomoć druge elektromotorne garniture otpremljen do Podgorice. Nakon kraće intervencije, elektromotorna garnitura je osposobljena i uključena u redovni saobraćaj.
 
“Vanredni događaj je prouzrokovao kašnjenje vozova u trajanju od oko tri sata, a drugih posljedica nije bilo” – saopšteno je iz Željezničkog prevoza.
 
Direktor lokalnog prevoza Milovan Janković saopštio je u izjavi za naš list da su kondukteri brzo lokalizovali manji požar koji je izbio na instalacijama na krovu, te da zbog tog incidenta niko nije bio životno ugrožen.
 
“Istina je da je došlo do požara na vozu, ali, srećom, nije bilo ozbiljnijih posledica. Voz je svakako pod garancijom, tako da je kvar odmah otklonjen i već danas je voz saobraćao na redovnim linijama” – kazao je Janković.
 
Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) kupio je sredinom ove godine tri nova elektromotorna voza iz Španije, za šta je izdvojeno 13 miliona eura. Vozovi su namijenjeni saobraćanju po lokalnim prugama (Bar – Bijelo Polje i Podgorica –Nikšić), ali će njihova upotreba biti razmatrana svake godine kada bude sastavljan novi red vožnje, saopšteno je ranije iz Željezničkog prevoza.