Društvo

Klizišta prijete đacima

by Dan | 22:11:2013 | 01:05:33

Prigradsku mjesnu zajednicu Bar 5, sa oko 3.000 stanovnika, čine naselja Tuđemili, Zupci, Sustaši, Mandarinići i Marovići. Ovaj kraj opštine prepoznat je kao prava vazdušna banja, sa puno čistih izvora i borove šume.
 
Prema riječima predsjednika odbora MZ Omera Velovića, mještani od nadležnih u Opštini zahtijevaju kvalitetnu rekonstrukciju puta Bar - Virpazar preko Sutormana, koji je, kako kaže, žila kucavica te MZ.
 
Velović naglašava da je put u veoma lošem stanju i da je njegova rekonstrukcija prioritet.
 
“Put prolazi kroz jedan od najljepših krajeva barske opštine. Ova dionica je i alternativa putu za Podgoricu kroz tunel Sozina, a potreban je i zbog velikih turističkih potencijala Sutormana. Ovo područje predstavlja pluća grada Bara, i zaista je pravo mjesto za odmor. Na ovom putu poseban problem su i dva klizišta aktivirana nakon posljednjih poplava, koja prijete da potpuno prekinu saobraćajnu komunikaciju na lokacijama Kminavi potok i Nova voda, kod kafane Vučkovića. Problematična je i putna dionica Mlin Smatlika - Dumezići, za koju nam je gradonačelnik Žarko Pavićević obećao nasipanje i asfaltiranje najmanje jednog kilometra puta” – kaže Velović.
 
Ipak, ono što najviše muči Velovića i mještane ovog kraja su klizišta na putu, koja svaki dan prijete da se obruše, posebno u vrijeme obilnijih padavina.
 
“Djeca i roditelji svakodnevno strahuju od obrušavanja više klizišta koja su se pojavila na ovoj dionici. Naime, bilo bi vrlo rizično da se na putu, oštećenom klizištem, sretnu teški kamion i autobus koji prevozi đake. Zbog toga su nadležni iz Agencije za investicije i imovinu morali da reaguju mnogo ranije. Mi smo uputili zahtjev, ali nije uslijedila povratna informacija, a put je u sve gorem stanju, čak mnogo gorem nego prošle godine. Shvatamo da je teška ekonomska situacija, ali u nekim slučajevima se mora brže reagovati” – kaže on, dodajući da su dio puta uništili i investitori koji tu grade kuće.
 
“Došlo je do urušavanja puta, stvorili su se veliki krateri, rupe koje svakog časa mogu da oštete vozila. Teški kamioni su ovuda prenosili tone građevinskog materijala za gradnju objekata i put je ostao raskopan, što će se posebno pokazati kada počnu obilnije kiše. Posebno je stradao lokalni put od kuća Jovovića prema Velebusima i Rumiji. Rupa do rupe, teško je koristiti mala auta. A zna se da je na cijelom ovom području velika frekvencija saobraćaja. Postoji bojazan da usljed obilnih kiša, koje tek očekujemo, ne dođe do prekida saobraćaja. Istina, na jednom dijelu je napravljen potporni zid, ali to nije nikakva garancija. Trebalo bi da se napokon neko zainteresuje i da se ovaj put nekome da na upravljanje. Bilo je priča da će se država starati o ovoj saobraćajnici, ali od toga ipak ništa nema. Kako prolaze godine, put je u sve lošijem stanju, na većem dijelu se i ne vidi da je tu nekad uopšte bila asfaltna podloga” – kazao je Velović.
 
Direktor Agencije za investicije i imovinu Vido Dabanović objašnjava da je u toku pregovarački postupak po javno objavljenom tenderu za potencijalne ponuđače, a u vezi sa održavanjem lokalnih puteva.
 
“Čim dođe do potpisivanja ugovora, mi ćemo angažovati izvođača na održavanju lokalnih puteva na području opštine. Odredićemo prioritete nakon kontakata i dogovora s predsjednicima odbora MZ. Radovi će prvo početi tamo gdje se procijeni da je najpotrebnije” – kazao je Dabanović.
 
Mještanin Boro Pavlović kaže da o ovom putu baš niko ne vodi računa, da se dugo čeka na rekonstrukciju i da će, kad to pitanje dođe na red, trebati puno novca da se posao odradi kako treba.
 
“Putna mreža je Ahilova peta ovog kraja. Put je odavno ostao bez asfalta, pokriven je zemljom i šutom, što uništava vozila. Tačno je da je put napravljen davno, ali je i istina da nije održavan. Kao da živimo u šumi, a ne nekoliko kilometara od centra grada” – ističe Pavlović, dodajući da je ovaj dio putne mreže izuzetno zapostavljen i da je potrebno što prije reagovati.