Društvo

Medalja za naj-vino ide u Orahovo

photo by Sergej Zabijako | 08:12:2013 | 23:43:10

Festival vina i ukljeve u Virpazaru ove godine je posjetio manji broj gostiju nego prethodnih, ali su organizatori ipak zadovoljni brojem posjetilaca.

Predsjednik Odbora Mjesne zajednice Crmnica, Đuro Marković, rekao je da su organizatori veoma zadovoljni kako je protekao festival.


“Bilo je manje gostiju nego prošlih godina, za što su razlozi vjetar i hladno vrijeme prvog dana, ali gužve nije nedostajalo. Za naše goste smo pripremili i podijelili gratis preko hiljadu litara vina i preko 500 kilograma ukljeve”, kazao je Marković.

Žarko Mašanović iz Orahova dobio je zlatnu medalju za najbolje vino, kao i medalju “Crmničko vino” i festivalski pehar.


Zlatne medalje za vina dobili su još i Ivo Đuković iz Gluhog Dola, Zoran Ivanović sa Zlatice i Miloš Rajković iz Bukovika.

Najbolji vinski podrum u Crmnici pripada Đoku Rajkoviću iz Bukovika, drugo mjesto dijele Ilija Klisić iz Limljana i Radovan Ljutica, a treće mjesto je pripalo podrumu Marka Đurišića.

 
Žiri u sastavu Arso Popović, predsjednik, i članovi Dragiša Simović i Rajko Joličić za najbolju pjesmu o vinu proglasio je pjesmu Nikole Nenezića Čudesnog, “Istina Godinja”. Neneziću je pripalo i treće mjesto za pjesmu “Vinski ždrebac”. Drugo mjesto osvojila je Nedeljka Cica Pavlović, novinar “Radio Bara”, za pjesmu “Nostalgija”.