Društvo

Poslanice Gašija i Janjića

| 25:12:2013 | 22:05:30

Nadbiskup barski Zef Gaši i biskup kotorski Ilija Janjić čestitali su katoličkim vjernicima Božić. U nadi da će najradosniji hrišćanski praznik proći u slozi i praštanju, Gaši poručuje da je pravi put onaj koji pokazuje sin božji Isus Hristos.
 
“Budući da Isusa očekujemo kao spasitelja, očito je da je on taj koji spašava od smrti i besmisla, površnosti i umišljenosti, usredočenosti na same sebe, jer nam on samim sobom pokazuje da tek idući za potrebama drugih mi sebe ostvarujemo upravo prema njegovom primjeru. U želji da božićna blagodat postane naša trajna duhovna baština ovim, u zajedništvu sa svojim sabratom monsinjorom Ilijom Janjićem, svim vjernicima obje biskupije, kao i svim hrišćanima i ostalim ljudima dobre volje, upućujem iskrene božićne čestitke i želje za novu 2014. godinu” – naveo je nadbiskup Gaši u poslanici.
 
Biskup kotorski Ilija Janjić u božićnoj čestitci navodi da ponovno otkrivanje i proživljavanje Božje dobrote za ovogodišnji praznik rođenja Isusa Hrista “neka nam pomogne oživotvorenju našeg životnog hoda ka Novorođenom, koji nas voli, koji nas ohrabruje, koji nas duhovno osvježuje“.
 
“Sretan Božić, uz radosni doživljaj Božije dobrote kroz sve dane Vašeg životnog hoda tokom nastupajuće 2014. godine” – piše u čestitci biskupa Janjića.