Društvo

Čekaju se sutomorski sportski tereni

by Milenko Jovanović | 19:01:2014 | 21:56:46

Izgradnja sportskih terena u Spičanskom polju, u blizini raskrsnice kod Maljevičkog puta, započeta sredinom prošle godine, prema najavama Mz Spič-Sutomore trebala bi uskoro da bude nastavljena.
 
Na inicijativu Odbora ove MZ ovdje će će biti izgrađeni tereni za mali fudbal i košarku. Opština Bar preko svoje Agencije za investicije i imovinu, po riječima predsjednika Odbora MZ Ratimira Vujoševića izdvojiće oko 50 hiljada eura, koliko je i potrebno za završetak započetog posla, dok će lokalno JP Komunalne djelatnosti investirati postavljanje mobilijara i pratećih sadržaja na igralištima. Vujošević ističe očekivanje da će gradonačelnik Žarko Pavićević učiniti i lični doprinos da se projekat izgradnje igrališta privede kraje u najkraćem roku.
 
“Realizacijom ovog projekta za koji imamo obećanje i podršku gradonačelnika, omladina Sutomora dobija nove, prijeko potrebne sadržaje, odnosno uslove za bavljenje sportom.Vjerujem da je ovo zapravo samo početak ulaganja u razvoj sutomorskog sporta, jer kao najveća mjesna zajednica u barskoj opštini i buduća Opština, Sutomore ima ozbiljne potrebe i za velikim fudbalskim terenom i košarkaškom salom. Košarkaši ‘Sutomora’ su u omladinskim kategorijama godinama najbolji ili među najboljima u Crnoj Gori i regionu, tako da je stvaranje uslova za bavljenje vrhunskim sportom za omladinu iz našeg kraja jedan od prioriteta Odbora MZ Spič-Sutomore”, kaže Vujošević,pozivajući gradonačelnika da ispuni obećanje o dovršetku započete izgradnje terena kod Spičanskog polja.