Društvo

Predavanja o narkomaniji u barskim srednjim školama

by CdM | 13:04:2014 | 21:07:05

Stručna lica zaposlena u Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci iz Podgorice održali su predavanja u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi 25. marta, Srednjoj poljoprivrednoj školi 2. aprila i Gimnaziji “Niko Rolović” 9. aprila u Baru.
 
Kako je saopšteno iz ove ustanove, na ovim predavanjima, koja su održavali direktor Javne ustanove, psihijatar – narkolog, psiholog, socijalni radnik i asistent u tretmanu, prisustvovao je veliki broj učenika prvih razreda navedenih škola.
 
“Adolescenti su imali priliku da se od stručnih lica informišu o bolesti zavisnosti, mehanizmima bolesti i mehanizmima zaštite, što predstavlja najvažniji segment za formiranje pravilnog stava prema psihoaktivnim supstancama. Kako se pokazalo tokom realizacije ovih predavanja, veliko interesovanje kod učenika, kao i kod prisutnih profesora, budi iskustvena priča bivšeg klijenta Javne ustanove, a sada asistenta u tretmanu. Ovakav vid predavanja pruža mogućnost adolescentima da saznaju kakve posljedice mogu imati psihoaktivne supstance na život čovjeka i kako da formiraju zdrave obrasce ponašanja koji će ih zaštiti od ulaska u svijet bolesti zavisnosti”, ističe se u saopštenju.
 
Učenicima je na kraju predavanja podijeljena namjenski kreirana brošura za potrebe projekta.