Društvo

Novi trening centar Pomorskog fakulteta

by Milanka Vukosavović | 30:05:2014 | 20:00:05


Pomorski fakultet Bar od danas je obogaćen trening centrom za obuku pomoraca, gdje će se uz savremenu tehnologiju primjenjivati najnoviji svjetski standardi. Tim povodom, za novinare i javne ličnosti Bara danas je priređena prezentacija.
 
U tri prostorije Fakulteta za pomorstvo razvrstani su simulatori i zapovjedni mostovi za vježbe nautičara i brodomašinaca, prostorija u kojoj će se simulirati uzbunjivanje na moru i prostorija za simulaciju rada na tankerima.
 
“U cilju zadovoljavanja visokih standarda u obrazovanju pomorskog kadra i obuke pomoraca, nabavili smo dva zapovjedna mosta za vježbe za nautičare, kao i simulator upravljačkog brodomašinskog pulta za obuku brodomašinaca”, kazao je dekan Vinko Nikić.
 
O primjeni novih tehnologija i treninzima za uzbunjivanje na moru govorio je lučki kapetan Braco Lazarević, istakavši zadovoljstvo što su crnogorski pomorci u mogućnosti da obuku prolaze po najvišim svjetskim standardima.
 
Pomorski fakultet Bar je osnovan 2012. godine, a nakon završene akreditacije i licenciranja, ove godine upisuje treću generaciju studenata.