Društvo

Šćepanović: To je zapuštena bomba iz Drugog svjetskog rata

Portal Analitika | 01:08:2014 | 15:54:31

Načelnik Odsjeka za operativne poslove Sektora za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Radomir Šćepanović demantovao je u izjavi za “Portal Analitika” medijske informacije da je neekspolodirana minsko-eksplozivna naprava, nađena na putu između plaža plaža Maljevik i Štrbine, ostala od vremena NATO bombardovanja.

On je pozvao građane da slične slučajeve prijavljuju Centru za vanredne situacije ili policiji, a ne pojedincima ili, kako je kazao, samozvanim ekspertima.

“Povodom informacija koje su objavljene u medijima, a tiče se se pronađene minsko-eksplozivne naprave na parkingu plaže Maljevik u Sutomoru, izjavljujem da je informacija koju je plasirao Gojko Raičević potpuno netačna, jer se radi o eksplozivnoj napravi koja je zaostala od Drugog svjetskog rata, a ne od NATO bombardovanja, i to u potpuno zapuštenom stanju.Ta naprava je pronađena na parkingu i nakon prijave lica policiji, tim za vanredne situacije je izašao na licu mjesta i izuzeo eksplozivnu napravu koja će biti uništena u narednom periodu. Dakle, nakon saznanja o nađenoj eksplozivnoj napravi, tim za vanredne situacije je vrlo brzo bio na licu mjesta i izuzeo tu eksplozivnu napravu”, rekao je Šćepanović.