Društvo

Mali košarkaši posjetili Centar Adria

by Vijesti | 13:08:2014 | 07:57:37

Učesnici međunarodnog košarkaškog kampa “Košarkaška diplomatija 2014” posjetili su juče Centar za djecu sa posebnim potrebama “Adria” u Polju i zajedno sa štićenicima Centra očistili dvorište ovog objekta i okolna igrališta.
 
Inicijator kampa, bivši student i košarkaš čuvenog Džordžtaun Univerziteta iz Vašingtona Sead Dizdarević, istakao je da su timski rad i složne ruke djece za kratko vrijeme napravile veliku stvar.
 
“Vidjeli ste koliko smo za kratko vrijeme prikupili plastičnog i neorganskog smeća i uredili ovaj poligon. Kad se vratite u svoje sredine, pokrećite ovakve akcije kojima se uz veoma malo napora poboljšava život svih u zajednici”, rekao je Dizdarević, rođeni Bjelopoljac, koji sada živi i radi u Vašingtonu.
 
Predsjednica “Adrie”, Marta Anđelić zahvalila je gostima koji drugu godinu zaredom čine ovakav humani gest i makar za kratko uljepšavaju boravak djeci u Centru. Kamp u organizaciji Ambasade SAD u Podgorici i Džordžtaun univerziteta iz SAD okupio je 40 mladih košarkaša iz Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova koji pod stručnim vođstvom stručnjaka sa Džordžtauna i alumnista iz udruženja MAYA, uče košarkaške vještine i pohađaju radionice o zdravim stilovma života i značaju  obrazovanja za mlade sportiste.
 
Večeras u Sali “Topolica” od 19:30 reprezentacija kampa igra revijalni meč protiv ekipe “Veterani Bara”, a ulaz je slobodan.