Društvo

Bar dobio Dom starih

by Vijesti (Radomir Petrić) | 27:08:2014 | 09:13:20

Od ove nedjelje, u Baru zvanično radi prvi Dom starih “Duga“, filijala istoimenog doma za stara i nemoćna lica koji već devetu godinu radi u Martinićima kod Danilovgrada.
 
Ističući da je ovo treća filijala “Duge”, računajući i onu u Krašićima kod Tivta, vlasnik “Duge” Boban Iković rekao je da je izbor na Bar pao zbog velikog interesovanja, kao i zbog toga što u Krašićima i Martinićima sada boravi  petnaestak Barana.
 
“Od njih če ovdje preći  najmanje četvoro – petoro. Našim štićenicima obezbjeđujemo pored komfornog smještaja i ishrane i medicinsku pažnju i njegu svih 24 sata dnevno, usluge fizioterapeuta svakodnevno. Imaćemo šestoro zaposlenih za početak, imamo i dva ljekara, internistu i neuropsihijatra, koji će po potrebi dolaziti iz Podgorice”, rekao je Iković juče “Vijestima”.
 
Kapacitet doma smještenog u zakupljenoj kući u naselju Polje je 20 lica, a cijene mjesečnog smještaja su iste kao i u ostalim domovima “Duge”,  od 530-690 eura, zavisno od toga da li je osoba pokretna ili nepokretna. Iković računa i na korektnu saradnju sa barskom bolnicom i domom zdravlja, kao i sa Karitasom i udruženjem “Progres”.