Društvo

Njemci u Baru

by Vjera Knežević Vučićević | 21:10:2014 | 13:18:16


Turistička organizacija Bara juče je bila domaćin grupi od 25 menadžera njemačkog udruženja “Deutscher Reisering” koji od 17. do 22. oktobra borave u Crnoj Gori. Ovo Udruženje, koje u našoj državi zastupa agencija “Globtour Montenegro”, dio je jednog od najvećih evropskih koncerna - REWE, u čijem sastavu posluju turoperatori ITS, Jahn Reisen, Der Tour.
 
“Naše udruženje okuplja oko 220 članica, srednje je po veličini u REWE koncernu, a cilj nam je jačanje promocije i kvalitetno predstavljanje destinacija koje imamo u ponudi” - kazao je u razgovoru za Radio Bar član predsjedništva Udruženja Peter Beyer, koji u našoj državi boravi po treći put.
 
Udruženje “Deutscher Reisering” jednom godišnje organizuje putovanje za grupu svojih najznačajnijih menadžera.
 
“Tokom ove posjete prikupićemo što je više moguće materijala, a u tom smislu očekujemo i podršku crnogorskog predstavništva u Frankfurtu, kao i “Globtoura” - istakao je Beyer koji, sem funkcije u predsjedništvu Udruženja, ima i privatnu agenciju, posredstvom koje će, kako je obećao, “učiniti sve kako bi na pravi način promovisao ponudu Crne Gore”. Utisci koje će ponijeti iz naše zemlje su, prema zajedničkoj ocjeni njegovih saputnika - “fantastični”.

 
“Ova posjeta je od velikog značaja za nas, jer je broj turista iz Njemačke, od 2.500, koliko ih je bilo 2013. godine nastavio trend rasta. Realno je očekivati da njihov broj svake naredne sezone bude sve veći, posebno kada u ponudi imamo hotele visoke kategorije. Smatram da im ni privatni smještaj nije neinteresantan, ako nudi kvalitet“ - istakla je direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović.
 
Domaćini su se potrudili da gosti iz Njemačke obiđu Stari Bar, Staru maslinu, turističko- ugostiteljski kompleks “Ruža vjetrova” i hotel “Princess”. Posjetioci iz Njemačke upoznali su se sa bogatom ponudom barske rivijere i posredstvom kvalitetnog reklamno-propagandnog materijala kojeg je uradio TOB.
 
Prioritet je, kada su u pitanju segmenti koji se trebaju poboljšati, uspostavljanje boljih avio- veza Crne Gore sa Njemačkom.
 
“Veoma je komplikovano stići iz naše u vašu zemlju” - kazao je Beyer, prenoseći iskustvo svoje grupe: “Najveći broj članova naše grupe je iz Berlina. Imali smo let iz Berlina, sa presijedanjem u Cirihu. Na sljedeći let smo čekali tri sata. Tome treba dodati i činjenicu da prtljag nijesmo mogli da ‘čekiramo’ u Berlinu direktno za Podgoricu, već smo to morali obaviti  u Cirihu. Za nas je to veoma komplikovano, jer idemo na poslovno putovanje. Treba imati u vidu da među gostima koji dolaze na odmor ima i starijih ljudi, od kojih će mali broj pristati na te uslove” - kazao je Beyer, uz napomenu da Hrvatska, kao konkurentska destinacija, ima veoma dobre avio-konekcije sa Njemačkom.
 
Poslušajte i fono-prilog.