Društvo

Tehnoprometovci u sjedištu Evropske komisije

Izvor: Vijesti | 25:10:2012 | 01:52:59

Predstavnici bivših radnika barskog “Tehnoprometa” u likvidaciji Đona Janković i Pavle Petranović juče su ponovo u sjedištu Evropske komisije u Podgorici razgovarali sa Albertom Kamaratom, jednim od zamjenika šefa misije EU u Crnoj Gori kojeg su detaljno upoznali sa višegodišnjim zloupotrebama u barskom katastru.
 
“Objasnili smo Kamarati kako se sedam godina u barskom katastru lažno prikazivala kvadratura bivše robne kuće ‘Tehnoprometa’, koju je pod čudnim okolnostima svojevremeno kupio Zavod za izgradnju Bara (ZIB), privatna firma u vlasništvu gradonačelnika Bara Žarka Pavićevića”, izjavio je “Vijestima” Đona Janković.
 
On je kazao da su dobili čvrsta uvjeravanja da je Brisel zvanično upoznat sa kompletnom dokumentacijom koju su im dostavili.
 
Vrijednu imovinu bivše barske firme “Tehnopromet” višemilionske vrijednosti, ZIB je preuzeo 2002. godine po osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji za samo 148.500 eura. Bivši radnici su tokom čudne transformacije kojoj je kumovao bivši direktor “Tehnoprometa” Slavoljub Glišić, ostali bez akcija i vlasničkog udjela u imovini.
 
U Privrednom sudu još se vodi maratonski spor kojem se ne nazire kraj.
 
“Iz sjedišta Evropske komisije nam je obećano da će Brisel sa ovim problemom biti upoznat, te da uskoro možemo očekivati povratni odgovor. Zvaničniku EU kazali smo, takođe, da smo slučaj još 2009. godine prijavili vrhovnom državnom tužiocu, ali da još nijesmo dobili odgovor”, naglasio je Janković.