Društvo

Radnici Primorke najavljuju nove proteste

by Ivanka Leković | 17:07:2015 | 12:52:54

Pred opštinskim rukovodstvom narednih dana naći će se još jedan, godinama neriješen problem- potraživanja bivših radnika “Primorke” Bar. Riječ je o gotovo dvjesta radnika kojima Opština, kako kažu, duguje od 400 do 600 eura po radniku. Po riječima predstavnica radnika Vidosave Sjekloće, ovaj novac trebalo je da dobiju još prije tri godine, kada im je obećan, a zauzvrat su prekinuli okupljanja pred opštinom.
 
“Od našeg nekadašnjeg preduzeća nije ostalo mnogo, a zvanično ga vodi stečajni upravnik Žarko Ostojić” - kaže Sjekloća.
 
Pritisnuti finansijskim problemima i siti odlaganja, radnici planiraju ponovna okupljanja pred opštinom, počev od utorka, 21. jula. Okupljanje je zakazano za 10 sati. Sjekloća je pozvala bivše kolege da se okupe u što većem broju, kako bi ostvarili svoja prava.
 

“O neispunjenim obećanjima prethodne opštinske vlasti obavijestili smo sadašnjeg predsjednika Opštine, dr Zorana Srzentića. Međutim, ni nakon više pokušaja, nešto lično, nešto pismenim putem, nijesmo dobili nikakav odgovor na naš zahtjev da se sa njim sastanemo. Nadamo se da će, ipak, naći vremena za naše probleme, kako bismo se dogovorili i problem riješili mirnim putem. Mi nemamo što da izgubimo, jer smo već izgubili firmu, radno mjesto, sigurnost koju nosi redovna plata i povjerenje u institucije” – ističe Vidosava Sjekloća.
 
U slučaju da ne dođe do dogovora, protesti će biti organizovani svakodnevno, najavljuje ona, kako bi se javnosti skrenula pažnja na probleme brojnih barskih porodica čiji su članovi bili radnici “Primorke”.