Društvo

Radnici Primorke traže novac od Opštine

by Ivanka Leković | 23:07:2015 | 02:26:28

Pedesetak radnika nekadašnje “Primorke” okupilo se juče, kako bi skrenuli pažnju na dugovanja koja im se godinama ne isplaćuju.

Radnici objašnjavaju da je na račun opštine, u aprilu 2009. godine, uplaćeno 129 hiljada eura za 242 radnika, a da im ta sredstva opština nije uplatila do danas.
 
Dževdet Đedo Begzić objašnjava o čemu se radi: “Taj  novac je Opštini uplaćen iz stečajne mase, a kada je ‘Primorka’ ušla u proces stečaja taj dio je izdvojen iz stečajne mase i uplaćen na žiro račun. Dugovanja prema Opštini izmirena su u jednom dijelu, bila su u dva dijela - dio koji su se oni odrekli u našu korist i dio koji njima pripada. To je stečajni upravnik uplatio na vrijeme, međutim, mi ne znamo ni zašto nije došlo do isplate. Jednostavno, tražimo nešto što nam pripada, ne tražimo na silu, već prosto ono što je rečeno da nam pripada”.


Vidosava Sjekloća, koja je bila i među inicijatorima pređašnjih okupljanja bivših radnika “Primorke”, ali i ovog, istakla je da radnici žele da razgovaraju sa predsjednikom opštine: “Neka izađe, nismo bauci, neka objasni narodu što je u pitanju” - kategorična je ona.

Pošto radnici nisu odustajali od zahtjeva da im se objasni zašto nema isplate, nakon sat i po primio ih je direktor za finansije u Opštini Bar, Zarija Franović. Kako je Radio Baru kazala Vidosava Sjekloća, on je zatražio da mu se dostavi dokumentacija, kako bi vidio što može da se uradi u vezi sa njihovim zahtjevima.

Novo okupljanje radnika ispred Opštine zakazano je za četvrtak u 10:00.