Društvo

Opština Bar nije finansirala prijem za Dan državnosti

by Željko Milović | 27:07:2015 | 12:58:18

Danas je u dnevnim novinama "Vijesti" publikovan članak u kome se kaže da su "Opštine Budva, Bar i Podgorica finansirale glamuroznu proslavu Dana državnosti u Beogradu, iako spadaju u najzaduženije opštine u Crnoj Gori”, međutim, tu su informaciju oštro demantovali iz Kabineta predsjednika Opštine i Turističke organizacije Bar.
 
Riječ je o prijemu koji je ambasador u Beogradu Branislav Mićunović organizovao u Kristalnoj dvorani beogradskog hotela «Hyatt», gdje je, između ostalog, ugostio patrijarha SPC Irineja, predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković, ministre, brojne predstavnike diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.
 
Direktorica TO Bar Neda Ivanović u pismenom dopisu Radio Baru i Bar Infu istakla je da je firma na čijem je čelu "sa uvažavanjem i zadovoljstvom podržala, simboličnim iznosom od 300 eura -  jer nam je toliko zatraženo, organizovanje proslave Dana državnosti Crne Gore u Beogradu".

Ona je navela da će to i ubuduće raditi, "jer se radi o jednom od najsvjetlijih praznika naše države", a "TO Bar je, zajedno sa NTO i LTO, iskoristila priliku da promoviše turističku ponudu barske opštine u destinaciji iz koje bilježi najveći broj turista".
 
Takođe je potencirala da Opština Bar nije finansirala pomenuti događaj, jer to nije od nje niti traženo, a tu su informaciju potvrdili i iz Kabineta predsjednika Opštine dr Zorana Srzentića.
 
I iz NTO su mišljenja da je to "bila prilika da se dodatno promoviše crnogorska turistička ponuda», jer «tržište Srbije ima značajno učešće u strukturi turističkog prometa".
 
"Pored nastupa na sajmu 'IFT 2015', i učešća na manifestaciji 'Beogradski manifest', ovaj događaj bio je dobra prilika da se brojnim zvanicama iz kulturnog, političkog i javnog života Srbije u špicu turističke sezone skrene pažnja na ovogodišnju turističku ponudu. Sa tim ciljem NTO CG i lokalne turističke organizacije, kroz obezbjeđenje promotivnog materijala, promo filmova, tradicionalnih crnogorskih proizvoda i učešća cijenjenih crnogorskih umjetnika, iskoristila je priliku da sa ostalim partnerima pozove građane Srbije da svoj odmor provedu u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju NTO.