Društvo

Umro Dragan Perčobić

by Željko Milović | 08:09:2015 | 10:41:16

Juče je u svojoj kući u Sutomoru iznenada umro Dragan Perčobić, poznati automehaničar, legandarni vozač „fiće” na trkama, šampion tzv. „nacionalne klase”.
 
Na prvom obnovljenom šampionatu Bara na improvizovanoj stazi "Mala Monca" u Spičanskom polju, 2003. godine, došao je do titule šampiona, vozeći fiću od  750 kubika, koju je sa rođakom izvukao iz bašte, i osposobio za takmičenje. U konkurenciji džipova, BMW-ova i Fordova, ispred automobila od 2800 kubika, kroz prašnjavi cilj je prošao prvi. Dragan je isticao da je to jedan od najljepših trenutaka njegovog života.
 
I narednih nekoliko godina bio je šampion te trke, kao predsjednik AMK "Spič" iz Sutomora.  

 
Njegova „fića” bila je interesantna medijima i znatiželjnicima. Imala je i bukvalno sve, osim kože i klime. Mogla je da razvije brzinu od 150-160 km na čas.
 
Popularni Perčo bio je poznat kao vrsni majstor svog zanata i, što bi narod rekao, učinjen čovjek, uvijek spreman da pomogne.
 
„Moraš predosjetiti svaku boljku auta. Auto je kao čovjek, reaguje na sve. Dobra priprema je pola posla. Možeš ti biti najbolji vozač na svijetu, ali sve je džabe ako te auto ne sluša”, govorio je svojevremeno „Novim barskim novinama” Dragan Perčobić, poznati automehaničar i vozač.